DEH

DEH

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΔΕΗ: Θα μπουν λουκέτα σε λιγνιτικές μονάδες -Το σχέδιο του ΥΠΕΝ

Σε μια νέα φάση αναμένεται να εισέλθει τους προσεχείς μήνες η ΔΕΗ, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας.
Παράλληλα με την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ύστερα από τις εξαγγελίες μέτρων της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ, η διοίκηση της επιχείρησης και τα στελέχη του ΥΠΕΝ έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα.
Η απόφαση για το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ θεωρείται ειλημμένη, καθώς εντάσσεται σε ένα πλάνο που βρίσκεται υπό επεξεργασία τα τελευταία χρόνια. Πηγή από το ΥΠΕΝ εξηγεί στο iefimerida.gr ότι «από τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει να σχηματίζεται το business plan για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Ο σχεδιασμός παραμένει ανοικτός, όμως αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα ξεκινήσουμε από τις παλαιότερες και πιο ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες, όπως είναι αυτές της Μεγαλόπολης και της Μελίτης, καθώς για τις συγκεκριμένες μονάδες έχουμε καταγγελίες από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Είναι οι πρώτες στη λίστα για να κλείσουν» σημειώνει.
ΔΕΗ: Εξελίξεις εντός του 2020 -Τα δυο σενάρια για τους εργαζόμενους
Τα στελέχη του ΥΠΕΝ και η διοίκηση της ΔΕΗ θα βρεθούν αντιμέτωποι με δυο δύσκολες «εξισώσεις». Η πρώτη αφορά στην αποκατάσταση του ενεργειακού ισοζυγίου της ΔΕΗ, ύστερα από το κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων. Η δεύτερη έχει να κάνει με τους εκατοντάδες εργαζόμενους στις λιγνιτικές μονάδες που οδηγούνται σε «λουκέτο».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: