DEH

DEH

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΥΠΕΝ: Κανονικά ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών της ΔΕΗ

ΥΠΕΝ: Κανονικά ο διαγωνισμός πώλησης των λιγνιτικών της ΔΕΗ
Διαψεύδουν κύκλοι του ΥΠΕΝ πληροφορίες περί υποβολής αιτήματος στην DG COMP για παράταση του διαγωνισμού. Τον Μάιο οι προσφορές, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, τον Ιούνιο η γενική συνέλευση της ΔΕΗ.
Με βάση τα όσα συμφωνήθηκαν με τη DG COMP θα διεξαχθεί και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ  στη Μελίτη και τη Μεγαλόπολη.
Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Euro2day.gr, διαψεύδοντας πληροφορίες που φέρουν την ηγεσία του να έχει αιτηθεί παράταση του διαγωνισμού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο προηγούμενος διαγωνισμός, που απέβη τελικά άγονος, αν είχε επιτυχή έκβαση θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον περασμένο μήνα τον Φεβρουάριο. Δηλαδή με γενική συνέλευση της ΔΕΗ, επικύρωση του αποτελέσματος και κλείσιμο της συναλλαγής.
Ωστόσο επειδή προκηρύχθηκε, εξηγούν αξιωματούχοι του ΥΠΕΝ, νέος διαγωνισμός «για τυπικούς λόγους θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και η λήξη της όλης διαδικασίας αποεπένδυσης της ΔΕΗ». Έτσι, υπήρξε αίτημα από το υπουργείο με βάση το οποίο ο νέος διαγωνισμός θα κλείσει τον Ιούνιο, «όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί και με τη DG COMP», συμπληρώνουν κύκλοι του ΥΠΕΝ.
Τα χρονοδιαγράμματα δεν αλλάζουν, επιμένουν πηγές, και άρα οι προσφορές θα υποβληθούν σε περίπου 59 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ (8 Μαρτίου). Η όλη διαδικασία θα κλείσει περί τον Ιούνιο με τη γενική συνέλευση της εταιρίας που θα επικυρώσει και το αποτέλεσμα.

Χρήστος Κολώνας                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια: