DEH

DEH

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Συνέδριο ΓΣΕΕ: Άγριο ξύλο με μέλη του ΠΑΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

ήταν ντυμένοι και… μαϊμούδες

Μεγάλη ένταση και συγκρουσιακό σκηνικό σημάδεψαν και την εναρκτήρια εκδήλωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στην Καλαμάτα στις 14 Μαρτίου. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στο Μέγαρο Χορού, καταλαμβάνοντας την αίθουσα εκδηλώσεων και ακυρώνοντας την προγραμματισμένη εναρκτήρια εκδήλωση του συνεδρίου για τα 100 χρόνια της ΓΣΕΕ. Μέχρι το βράδυ της 13ης, ο κίνδυνος να βρεθεί το συνέδριο στον αέρα ήταν κάτι παραπάνω από ορατός καθώς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) εμφανίζονταν αποφασισμένες να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του.
Εδώ και καιρό είχε διαφανεί ότι το 37ο Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας θα σημαδεύονταν από συγκρούσεις ανάμεσα στο ΠΑΜΕ και την πλειοψηφία της Διοίκησης καθώς υπήρχαν εκατέρωθεν βολές και βαριές καταγγελίες. Οι μεν πρώτοι κάνουν λόγο για «νόθους αντιπρόσωπους» και «στελέχη της εργοδοσίας που παριστάνουν τους εκλεγμένους εργαζόμενους», ενώ οι δεύτεροι καταγγέλλουν «κλίμα βίας, τρομοκρατίας και εκφοβισμού» αναφέρονται σε «χυδαία προπαγάνδα περί εργοδοτισμού».
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις παρατάξεις της πλειοψηφίας για «κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό», καθώς και για προσπάθεια νόθευσης του συνεδρίου. Η πλειοψηφία στον αντίποδα κάνει λόγο για δημιουργία κλίματος βίας και τρομοκρατίας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, το οποίο αποδίδει στην διαπίστωση της προσκείμενης στο ΚΚΕ συνδικαλιστικής παράταξης ότι υφίσταται απώλεια δυνάμεων. 
Μάλιστα κάποιοι ήταν ντυμένοι και… μαϊμούδες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για «μαϊμού» συνέδρους που έχει φέρει η ηγεσία της ΓΣΕΕ στο συνέδριο – όπως καταγγέλλουν – , αποκλείοντας εκλεγμένους συνέδρους του ΠΑΜΕ.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, τα μέλη του ΠΑΜΕ προπηλάκισαν μέλη της ΓΣΕΕ που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα και προσπάθησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: