DEH

DEH

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

6 όμιλοι δήλωσαν ενδιαφέρον για τις λιγνιτικές μονάδες Μεγαλόπολης και Μελίτης

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Μελίτης ή/και Μεγαλόπολης στο πλαίσιο της σχετικής επαναληπτικής διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξάγεται βάσει του αρ. 3Α Ν. 4533/2018. Η καινούργια παρουσία στο διαγωνισμό (σε σχέση με τον πρώτο) είναι η Κινεζική CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL.
Ειδικότερα, φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπέβαλαν, σύμφωνα με την από 08.03.2019 Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών, τα ακόλουθα έξι Ενδιαφερόμενα Μέρη (με αλφαβητική σειρά): 
1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (Πρόκειται για το «γνωστό» consortium της Κινεζικής εταιρείας με τον Όμιλο Κοπελούζου)
2. CHINA WESTERN POWER INDUSTRIAL Co LTD (είναι πρωτοεμφανιζόμενη στο διαγωνισμό εταιρεία και είναι η ίδια που είχε «εμφανιστεί» και στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για το σταθμό βιομάζας στο Αμύνταιο)
3. SEVEN ENERGY AG – INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED (πρόκειται για Τσέχικη κοινοπραξία που και στον πρώτο διαγωνισμό ήταν παρούσα συμμαχώντας, από ένα σημείο και μετά, με την ΤΕΡΝΑ
4. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (Όπως και στον πρώτο διαγωνισμό)
5. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (όπως και στον πρώτο διαγωνισμό)
6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (όπως και στον πρώτο διαγωνισμό)
Οι σύμβουλοι της Δ.Ε.Η Α.Ε. αναφορικά με τη διαγωνιστική διαδικασία, αφού αξιολογήσουν τις υποβληθείσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, θα υποβάλουν το πόρισμά τους προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού. 
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εκφράζει την ικανοποίηση της και την προσδοκία της ότι με αυτή τη συμμετοχή και ενδιαφέρον θα υπάρξει ουσιαστικός διαγωνισμός και θετική έκβαση της διαδικασίας αποεπένδυσης. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: