DEH

DEH

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

O "Σπάρτακος" δεν θα επιτρέψει καμία μετακίνηση εργαζόμενου απο το ορυχείο Αμυνταίου.

Ναι. Στο όνομα και στη λογική «της προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας», σίγουρα όλοι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Εάν όμως κάποιοι νομίζουν ότι σ΄αυτή τη προσπάθεια εντάσσεται και η ανοχή των παράδοξων, των υπερβολών και του ρίσκου, τότε πλανώνται.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο η ¨αδυναμία¨ συνεννόησης μεταξύ ΔΕΗ και Αρχαιολογικής Υπηρεσίας -σε ό,τι έχει να κάνει με
τις εργασίες που η πρώτη χρηματοδοτεί προκειμένου η δεύτερη να πραγματοποιεί ανασκαφές σε χώρο του Ορυχείου Αμυνταίου- έχουν πλέον οδηγήσει τα πράγματα σε οριακό σημείο.

Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις αυτής, σχετίζονται με την παύση λειτουργίας των μηχανημάτων εξόρυξης λιγνίτη στο εν λόγω ορυχείο, ενώ δυστυχώς έπεται και συνέχεια, εάν άμεσα δεν παρθούν αποφάσεις. Αποφάσεις που θα καθορίσουν και το πόσο ομαλή θα είναι πια η ηλεκτροδότηση της χώρας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί αδιανόητο και απαράδεκτο το γεγονός ότι μια παραγγελία στεγάστρων ή η πρόσληψη προσωπικού για λογαριασμό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας ή να σημαίνουν ανωμαλίες και δυσκολίες στη λειτουργία του προσωπικού της Επιχείρησης.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη ελέω κάποιας «πιθανότητας να βρεθούν αρχαιολογικά ευρήματα».

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει μετακινήσεις/αποσπάσεις συναδέλφων προς άλλα ορυχεία, την ώρα μάλιστα που ήδη υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης του πάγιου εξοπλισμού σε όλη την έκταση του Ορυχείου.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρισκάρει στην πιθανότητα να κλείσει το Ορυχείο και να δημιουργηθούν δυστοκίες στην λιγνιτική παραγωγή και ηλεκτροδότηση της χώρας, σενάριο που θα ικανοποιούσε πλήρως τις ορέξεις των ανταγωνιστικών συμφερόντων.

Ήδη το σωματείο με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ζητά άμεση μέριμνα για την άρση των δυσκολιών, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξορυκτική λειτουργία στο Ορυχείο Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: