DEH

DEH

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΣΥΝ. ΝΙΚΟ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ
 

Σύντροφε Πρόεδρε

     Με έκπληξη διάβασα την ανοιχτή επιστολή σου, της Δευτέρας 28-11-2011, όπου ευθέως επιτίθεσαι σε σωματεία και συνδικαλιστές ενεργειακών κέντρων…   

     Με προσβλητικό τρόπο μας καταλογίζεις προθέσεις, που είμαι σίγουρος, ούτε εσύ ο ίδιος πιστεύεις ότι υπάρχουν…

     Δηλαδή οι δίκαιες διαμαρτυρίες για τον βαρύ, άδικο και άνισο τρόπο περικοπών των
μισθών από τους εργαζόμενους των ενεργειακών κέντρων ¨έρχονται να εξυπηρετήσουν την μεθοδευμένη πώληση των μονάδων¨;

     Δηλαδή οι συνδικαλιστές των ενεργειακών κέντρων λένε να πωληθεί ο ΑΗΣ Αμυνταίου, ο ΑΗΣ Μεγαλόπολης, ο ΑΗΣ Μελίτης και λένε όχι στην πώληση οι εργαζόμενοι πέριξ της Χαλκοκονδύλη, που σε κάθε απεργία, μας δείχνουν την ¨αγωνιστικότητα¨ και τη βαθιά ¨ταξική τους συνείδηση¨;

     Τα πιστεύεις αυτά που γράφεις; Ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορούν να γίνουν δεκτά… Εάν πράγματι έχεις στοιχεία για οποιονδήποτε συνδικαλιστή που κινείται σ’ αυτή την κατεύθυνση, να τον καταγγείλεις επωνύμως, με το θάρρος που σε διακρίνει. Σε διαφορετική περίπτωση, οφείλεις να πάρεις πίσω την συγκεκριμένη ¨ανοιχτή επιστολή¨.

     Ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός που μίλησε μπροστά σου στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 18-11-2011 για την ¨συμφωνία¨ ή την ¨ανοχή¨ στον τρόπο που η διοίκηση της ΔΕΗ σχεδιάζει να κάνει τις περικοπές, ήμουν εγώ.

     Προφανώς και η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ήταν κατά των περικοπών, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Επιμένω όμως στην άποψή μου ότι το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ¨συμφώνησε άτυπα¨ ή ανέχθηκε τον τρόπο που γίνονται οι περικοπές, πλην της ¨Αγωνιστικής Συνεργασίας¨, η οποία έμενε στην ¨εύκολη¨ θέση για καμία περικοπή…

     Μπορείς να ανατρέξεις στα πρακτικά, όπου μίλησα για ¨σφαγή των αμνών¨ σε εργαζόμενους σε Σταθμούς και Ορυχεία… (για να σε διευκολύνω σου ξαναστέλνω άρθρο μου στα ΜΜΕ στις 21-11-2011, όπου περιέχεται αυτούσια η τοποθέτησή μου στο ΔΣ).

     Οι μειώσεις που ήρθαν τον Νοέμβρη για τους εργαζόμενους των ενεργειακών κέντρων είναι από 25 μέχρι και 52%, την ίδια στιγμή που σε μηχανικούς και τεχνολόγους είναι σχεδόν μηδενικές, ενώ στο μη τεχνικό προσωπικό αγγίζουν το 7%!

     Είναι παράλογες οι αντιδράσεις τους;

Σύντροφε Πρόεδρε

     Η πρότασή μου στο ΔΣ ήταν συγκεκριμένη:

1)    Πλαφόν στα 5.500 € για μηχανικούς και τεχνολόγους. 500 €  BONUS στην πρώτη γραμμή.

2)    Περιορισμός ή κατάργηση του επιδόματος συζύγου.

3)    Περιορισμός των υπερωριών στις απολύτως αναγκαίες. Καμιά υπερωρία στο διοικητικό προσωπικό, ούτε καν στην ιδιαιτέρα του προέδρου της ΔΕΗ.

4)    Καμιά επιβάρυνση στους συναδέλφους των 1.200 €.

5)    Αναλογικό μοίρασμα του ποσού που μένει, σε όλους σε κουτάκι και όχι στο κλιμάκιο.

     Καμία πρόταση δεν έγινε δεκτή, εκτός από την τελευταία, με αποτέλεσμα να προκύψουν μειώσεις στο τεχνικό προσωπικό από 25% μέχρι 52%.

     Όσοι διαμαρτύρονται γι΄ αυτή την κατάφορη αδικία ¨υπονομεύουν¨ τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ; Έλεος!!!

     Αναφέρεις στην ανοιχτή επιστολή σου ότι ¨με παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ, τον άλλο μήνα θα υπάρξουν διορθώσεις¨. Δηλαδή έπρεπε να συμβούν αυτές οι εξωπραγματικές μειώσεις, να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα των ενεργειακών κέντρων για να συμφωνήσουμε να πάμε σ΄έναν δίκαιο εξορθολογισμό των περικοπών;

     Ξανατονίζω ότι κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συμφώνησε με τις περικοπές. Δυστυχώς όμως, ανέχθηκε τον τρόπο που θα γίνουν οι περικοπές και μακάρι μέσα στο Δεκέμβρη να γίνουν οι απαραίτητες ¨διορθώσεις¨…

Σύντροφε Πρόεδρε

     Μας μαλώνεις γιατί κάνουμε καταλήψεις; Εσύ; Οφείλω να σου πω ότι δεν το περίμενα ποτέ…

     Ούτε ανεύθυνα, ούτε απολίτικα τα σωματεία των ενεργειακών κέντρων ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις, οι οποίες  έχω την αίσθηση πως θα ενταθούν.

Σύντροφε πρόεδρε

      Κανείς δεν αμφισβήτησε την προσωπική σου πορεία ούτε την αγωνιστικότητα της ομοσπονδίας. Κανένας από τους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους των ενεργειακών κέντρων. Άρα αυτά που λες ¨για ύπουλα χτυπήματα¨, για ¨υπονόμευση¨ και για ¨αμφισβήτηση¨, πέστα στους εκπροσώπους των μνημονιακών κομμάτων και στα παπαγαλάκια τους, σε εφημερίδες και τηλεοπτικά παράθυρα. Όχι σε μας…

     Αναφέρεις στο 3ο  υστερόγραφο της επιστολής σου  ότι ¨στόχος δεν είναι να στριμώξεις ή να εκθέσεις κάποιο συνάδελφο¨ και ότι  ¨όλοι μαζί  μαζί πρέπει να πορευθούμε¨ .Η επιστολή σου όμως είναι τόσο προκλητική απέναντί μας, που αυτή η έκκληση μου θυμίζει κάποιον που πυροβολεί τον αδελφό του και του ζητάει μετά μην απαντήσει για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις της οικογένειας!!!

Σύντροφε πρόεδρε

     Στα μεγάλα προβλήματα που ως εργαζόμενοι της ΔΕΗ μαζί θα πορευθούμε, αρκεί η φωνή μας να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από την ομοσπονδία και όχι να ακούγεται ως ¨φωνή βοώντος εν τη ερήμω¨.

     Εξάλλου γνωρίζεις, πως η ενότητα είναι υπόθεση όλων!

                                                                                                                           Συντροφικά

                                                                                                                   ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: