DEH

DEH

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε. « Η ΕΝΩΣΗ »


ΑΝΟΙΧΤΗ   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΠΡΟΣ: Όλα τα Σωματεία ΔΕΗ Λεκανοπέδιου


Μετά τις  εξαγγελίες του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ Παπακωνσταντίνου για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσω της πώλησης λιγνιτικών μονάδων, φαίνεται πλέον καθαρά ότι, η κυβέρνηση προχωρά στο τελικό στάδιο του ξεπουλήματος της επιχείρησης.

Σε χθεσινοβραδινή έκτακτη συνεδρίαση της, για το ζήτημα αυτό, η ΓΕΝ.Ο.Π/ ΔΕΗ αποφάσισε
48ωρες κινητοποιήσεις  οι οποίες θα εφαρμοστούν  άμεσα, με την πρώτη εξαγγελία και απόφαση για πώληση εργοστασίων.

Τα γεγονότα είναι πολύ σοβαρά και οι εξελίξεις καταιγιστικές. Η Κυβέρνηση βιάζεται να πουλήσει πριν καν ακόμα εκδοθεί η απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, για τη υποχρέωση παραχώρησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων από τη ΔΕΗ.

Με βάση αυτά Η «ΕΝΩΣΗ» καλεί άμεσα σήμερα Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης έκτακτη κοινή συνεδρίαση με όλα τα προεδρεία των σωματείων της περιοχής για εξειδίκευση των άμεσων δράσεων που πρέπει να κάνουμε ΕΝΩΤΙΚΑ για να αποκρούσουμε  τις αρνητικές εξελίξεις, χρησιμοποιώντας την μέγιστη δύναμη των εργαζομένων και των φορέων της περιοχής.

Στην σύσκεψη αυτή θα συζητήσουμε και το σοβαρό ζήτημα των περικοπών της μισθοδοσίας  τις οποίες η Διοίκηση ΖΕΡΒΟΥ μεθοδεύει να γίνουν ΚΥΡΙΑ, σε βάρος των εργαζομένων του λιγνιτικού κέντρου, γεγονός που δεν θα μας βρει ΠΟΤΕ  σύμφωνους.

Οι αποφάσεις και οι δράσεις, θα είναι καθοριστικές και πρέπει να μας βρουν όλους ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ.

Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι, οι εργαζόμενοι στην λιγνιτική παραγωγή, δεν θα γίνουν ΒΟΡΑ στα σχέδια των οικονομικών, πολιτικών, και συνδικαλιστικών συμφερόντων κανενός.            


ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ


    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                                       
    ΘΕΟΧΑΡΗΣ Κ.                 ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: