DEH

DEH

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8/11/2011.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.Χθες τιμητές, σήμερα απολογούμενοι.


Η Σπαρτακιάδα αποκαλύπτεται… Ελάχιστες ώρες μετά την καταγγελτική ανακοίνωση τουΣωματείου Σπάρτακος, μέσω της οποίας εξαντλούσε το οπλοστάσιο των ψευδολογιών και της εξαπάτησης σε βάρος της ΕΤΕ/ΔΕΗ, ήρθε η ώρα να εισπράξει το μεγάλο χαστούκι.


Συγκεκριμένα: Το άρθρο στην εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με την υπογραφή της έγκριτης δημοσιογράφου Χρύσας Λιάγγου και τίτλο (Συμφωνία διοίκησης - Συνδικάτων για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση), είναι ενδιαφέρον και άκρως αποκαλυπτικό.

Αυτούσιο απόσπασμα από το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:
Στο πακέτο της «μικρής ΔEH», που θα δημιουργηθεί για να προσφερθεί σε ιδιώτες, θα εισέλθει και η νέα λιγνιτική μονάδα της Πτολεμαΐδας. Στο σενάριο αυτό φέρεται να καταλήγει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ΔEH αλλά και του συνδικάτου
«Σπάρτακος» που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στο Λιγνιτικό Κέντρο της Δυτικής Mακεδονίας.
H συναίνεση ΔEH και εργαζομένων στη Βόρεια Eλλάδα συνδέεται με τη διέξοδο που δίνει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην Πτολεμαΐδα στο πρόβλημα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η επένδυση ύψους περίπου 1,3 δισ. ευρώ.
Mπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο η μονάδα να μην καταφέρει να διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση και άρα να μην υλοποιηθεί, η διοίκηση του «Σπάρτακος» τάσσεται υπέρ της υλοποίησής της που θα δώσει συνέχεια στην απασχόληση, μέσα από ένα σχήμα που θα συμμετέχουν ΔEH και ιδιώτες.
Μια προσεκτική ανάγνωση του δημοσιεύματος καταλήγει στο συμπέρασμα που πολλοί εδώ και καιρό υποψιάζονται. Ένα συνδικάτο με τα πολλά πρόσωπα, μερικοί καλοθελητές ή εγκλωβισμένοι, μια ωραία παρέα με υπόγειες διαδρομές και συμφέροντα, που καταλήγουν στους σκοτεινούς θαλάμους της ακόρεστης πολιτικής συναλλαγής.
Υπόγειες διαδρομές ή ανυπόστατες πληροφορίες ;


Η αντίδραση μας σε αδόκιμες πρακτικές και συμπεριφορές, δεν έχει κίνητρο την στείρα αντιπαράθεση. Την γεννά η ανάγκη να αντισταθούμε στην αθλιότητα, τον ευτελισμό και την κατάπτωση που βλέπει σήμερα κανείς σ’ όλες τις εκφάνσεις της Δημόσιας ζωής, αλλά και η ανάγκη να προασπίσουμε την Δημόσια Επιχείρηση, την εργασιακή μας θέση και το δημόσιο αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας.


Γνωρίζουμε ό,τι το εγχείρημά είναι δύσκολο. Τολμάμε να αντιπαρατεθούμε με μηχανισμούς, συμφέροντα και κέντρα διαπλοκής και παραεξουσίας. Παρόλα αυτά, σεβόμενοι την ιστορία του κινήματος και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων που μας περιστοιχίζουν δεν κάνουμε βήμα πίσω, αντιθέτως τολμούμε..


Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για την πιστότητα του άρθρου. Ωστόσο, τα δείγματα δράσης των τελευταίων ημερών, όπως η ανοιχτή σε πολλές περιπτώσεις υπονόμευση της Ομοσπονδίας, οι τρικλοποδιές στην προσπάθεια οργάνωσης των αγώνων, είναι αρκετά για να προϊδεάσουν αρνητικά και τον πλέον καλόπιστο παρατηρητή.


“Ο καθείς εφ ΄ώ ετάχθη”.


• Επομένως, εάν κάποιοι βρίσκονται σε περίοδο εκπτώσεων, εμείς δηλώνουμε ευθαρσώς ο,τι δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης.


• Εάν κάποιοι μεμονωμένοι, στο όνομα της όποια συνδιαλλαγής, εκχωρούν και εκχωρούνται, εμείς παραμένουμε συνεπείς σε αρχές, οράματα και αξίες.


• Δεν απεμπολούμαι το μέλλον της Επιχείρησης. Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε σε καμιά κυβέρνηση, σε κανέναν υπουργό, σε κανένα παράκεντρο εξουσίας.


• Την τύχη μας δεν επιτρέπουμε να την καθορίσουν «τυχών» ευκολόπιστοι σε υποσχέσεις και ανταλλάγματα και όσοι χρόνια τώρα έχουν μάθει να κινούνται μέσα από υπόγειες διαδρομές, υπουργικών ή άλλων γραφείων.


Η σιωπή ισοδυναμεί με αδυναμία και συνενοχή. Οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να τοποθετηθούν δημοσιά σε όσα τους καταλογίζει το δημοσίευμα. Προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές οφείλουν να απαιτήσουν από τους συντάκτες την άμεση ανάκληση του δημοσιεύματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογοι και βαρύτατα εκτεθειμένοι στην συνείδηση των εργαζομένων.


Η ΕΤΕ/ΔΕΗ λογοδοτεί μόνο… στους απλούς εργαζόμενους. Με πίστη στο δόγμα «δεν είμαστε δεδομένοι για κανέναν», αφήνουμε στην κρίση της κοινωνίας τους δορυφόρους, τα δεκανίκια και όσους καταθέτουν διαπιστευτήρια και εγγυήσεις, προς τους ταγούς της εξουσίας.


Κοιτάμε μπροστά… δίνοντας τα επόμενά μας ραντεβού με την Κυβέρνηση και την εργοδοσία στα πεζοδρόμια, εκεί που χτίζεται πραγματικά η ενότητα, εκεί που σφυρηλατείται η νέα συλλογική συνείδηση των εργαζομένων της χώρας.


Και όσοι απεργάζονται σχέδια διάλυσης ή εκποίησης της ΔΕΗ, θα μας βρουν ολοκληρωτικά και ασυμβίβαστα απέναντι τους, το επόμενο διάστημα.




ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΤΕ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: