DEH

DEH

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

O πρόεδρος του Σπάρτακου έχει «προσωπική» άποψη -που ταυτίζεται απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των μονοπωλίων

Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, η ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων είναι η μόνη ελπίδα για να μην ξεπουληθεί η μονάδα του ΑΗΣ Πτολ/δας στους ιδιώτες, για ανάπτυξη της ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες τις χώρας των εργαζομένων της περιοχής.
Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, οι αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στη ΓΕΝΟΠ, τα τοπικά σωματεία «Ένωση», «Σπάρτακος» κλπ είναι αυτές που οδηγούν στο ξεπούλημα του 40% της λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους ιδιωτικούς μονοπωλιακούς ομίλους. Το πακέτο ξεπουλήματος ΑΗΣ Αμυνταίου, Μελίτης, Μεγαλόπολης, μαζί με την υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαϊδας είναι το επικρατέστερο σενάριο για να γίνει πράξη το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Σήμερα πέφτουν οι μάσκες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ. Είναι αυτοί που διατυμπάνιζαν πως: «το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα περάσει πάνω από τα πτώματα μας». Τώρα που ο κόμπος φτάνει στο χτένι ο πρόεδρος του Σπάρτακου κος Αδαμίδης έχει «προσωπική» άποψη -που ταυτίζεται απόλυτα με την κυβερνητική πολιτική και τα συμφέροντα των μονοπωλίων- ότι δεν πειράζει η νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας να ξεπουληθεί στους ιδιώτες. Η ανακοίνωση του Σπάρτακου που υποτίθεται ότι δεν συμφωνεί, δεν καταδικάζει τη στάση του προέδρου. Αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον κυβερνητικό και εργοδοτικό τους ρόλο.

Η Αγωνιστική Συνεργασία καταγγέλλει στους εργαζόμενους και καταδικάζει απόλυτα τη στάση του προέδρου και των παρατάξεων που τον στηρίζουν. Ξεπουλάνε τα συμφέροντα της τάξης μας και της περιοχής μας. Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ακόμη πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων, ακόμη πιο ληστρική εκμετάλλευση της περιοχής.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπέρασμα από την πείρα τους. Καμιά εμπιστοσύνη, καμιά ανοχή σʼ αυτές τις ξεπουλημένες ηγεσίες, είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού και της χώρας. Οι απλοί, τίμιοι εργαζόμενοι που μέχρι σήμερα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πρέπει να εγκαταλείψουν μαζικά τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΑΣΚΕ-ΣΑΔ, ΔΑΚΕ στις εκλογές του «Σπάρτακου» να συμπαραταχθούν και να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Αγωνιστικής Συνεργασίας.

Συνάδελφοι, μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, να εξαθλιώσουν εμάς και τις οικογένειες μας, να ρημάξουν τη χώρα και την περιοχή μας. Συμπαράταξη με τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, να οργανώσουμε την πάλη μας για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα ενέργειας και ΔΕΗ ενταγμένη σʼ αυτών, 100% δημόσια στην παραγωγή, μεταφορά και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, που θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων της χώρας και της περιοχής, με αποδέσμευση από την ΕΕ, και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Με αυτό το σταθερό προσανατολισμό, απαιτούμε η μονάδα του ΑΗΣ Πτολ/δας να γίνει αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, να μην πληρώσουμε την κρίση του κεφαλαίου.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

ΑΓΩΝΑΣ- ΡΗΞΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΜΟΝΗ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: