DEH

DEH

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ενεργειακή σύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας με τις ευλογίες Παπακωνσταντίνου

Στα τουρκικά δίκτυα ηλεκτροδότησης στρέφεται ο υπουργός Περιβάλλοντος, για να καλύψει ενεργειακές ανάγκες των ελληνικών νησιών. "Δεν έχουμε κανόνες διάκρισης εναντίον των τουρκικών εταιρειών", σημειώνει η εφημερίδα Hurriyet Daily News, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου προτάσσει τον ηλεκτρισμό ως μέσο επίλυσης των πολιτικών προβλημάτων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Ο Έλληνας υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα, κάλεσε τις τουρκικές εταιρείες να επενδύσουν στις ενεργειακές υποδομές της Ελλάδας, σημειώνοντας πως "δεν έχουμε κανέναν κανόνα διάκρισης εναντίον των τουρκικών εταιρειών".
Στόχος του κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η
συνεργασία να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που "βρέθηκαν υπό πίεση από τις πρόσφατες εργασίες γεώτρησης των Ελληνοκυπρίων.
Στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή και του κ. Παπακωνσταντίνου, ο ίδιος δήλωσε:
"Έχουμε μιλήσει και νωρίτερα με τις τουρκικές αρχές για τη διασύνδεση ελληνικών νησιών με την Τουρκία, για ηλεκτρική ενέργεια, και ακόμη το εξετάζουμε".
"Πάντα θέλαμε να διασυνδέσουμε τα νησιά με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια πιθανότητα να τα διασυνδέσουμε με τουρκικά δίκτυα", τόνισε ο κ Παπακωνσταντίνου.
Ο ίδιος μάλιστα προέκρινε τη σύνδεση με τα τουρκικά δίκτυα ως πιο προσιτή και αποτελεσματική για την Ελλάδα.
Αναφερόμενος στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε, πως μπορεί να αντιληφθεί τη νευρικότητα της Άγκυρας ωστόσο αυτή θα υποχωρήσει με τον καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: