DEH

DEH

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Προβλήματα στην αδειοδότηση απαραίτητων έργων οδηγούν σε προσωρινό «λουκέτο» το Ορυχείο Καρδιάς

Μια μη εγκεκριμένη αδειοδότηση είναι η αιτία που οδηγεί σε προσωρινό «λουκέτο» μέσα στο καλοκαίρι το Ορυχείο Καρδιάς.
Καθώς η τομή εξόρυξης λιγνίτη προς την Ποντοκώμη έχει πλέον φτάσει στην επαρχιακή οδό Κοζάνης-Πτολεμαΐδας, τα έργα δεν μπορούν να συνεχιστούν προτού κατασκευαστεί η παρακαμπτήρια οδός για το τμήμα της παλιάς επαρχιακής οδού που απαιτείται να τεθεί εκτός κυκλοφορίας.
Όμως, παρότι η μελέτη από πλευράς ΔΕΗ έχει ολοκληρωθεί και έχει ήδη εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, οι αρμόδιες αρχές διαπίστωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα με την αδειοδότηση του έργου.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η εκκρεμότητα αυτή να θεωρείται απίθανο να ξεπεραστεί άμεσα, κάτι που θα οδηγήσει σε τουλάχιστον δίμηνη (ή τουλάχιστον τρίμηνη, σύμφωνα με κάποιες πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις) αναστολή της λειτουργίας του Ορυχείου.
Οι υπεύθυνοι του Ορυχείου έχουν ήδη ενημερώσει τους εργαζομένους ότι το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού που εργάζεται στο Ορυχείο θα μετακινηθεί για το διάστημα αυτό στο Ορυχείο Μαυροπηγής και το Ορυχείο Νότιου Πεδίου.
Το υπόλοιπο μέρος του προσωπικού θα παραμείνει στην Καρδιά, ως ημερήσιο, προκειμένου να ασχοληθεί με τη συντήρηση των μηχανημάτων και των εγκαταστάσεων.
Σημειώνεται, βέβαια, ότι πέρα από το πρόβλημα που προέκυψε με το Ορυχείο Καρδιάς, τα άλλα Ορυχεία της περιοχής αντιμετωπίζουν ούτως ή άλλως σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, το οποίο έχει οδηγήσει και σε εξοντωτικές βάρδιες τους εργαζομένους σε αυτά.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει εργαζόμενοι στο Ορυχείο Καρδιάς για να μετακινηθούν στα άλλα δυο Ορυχεία είναι εξαιρετικά περιορισμένο.
Υπενθυμίζεται ότι το Νοτιοδυτικό Πεδίο τροφοδοτεί με λιγνίτη και τον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: