DEH

DEH

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Οι «νάρκες» για τη ΔΕΗ και στο βάθος... τιτλοποίηση

 

 
ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ της Αγοράς
 
Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία των εθνικών εκλογών, εμφανίζονται απειλητικά οι... νάρκες των οφειλετών της ΔΕΗ.
Τις τελευταίες ώρες, ήλθε στο προσκήνιο πάλι το μεγάλο πρόβλημα των χρεών, ύψους 310 εκατ. ευρώ της ΛΑΡΚΟ προς τη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού, με την τελευταία να εμφανίζεται αποφασισμένη να διακόψει την ηλεκτροδότηση.
Η βουλιαγμένη στα χρέη κρατική βιομηχανία νικελίου αθέτησε τη συμφωνία διακανονισμού των λογαριασμών της και αντίθετα, όπως λένε οι πληροφορίες, προτίμησε να αυξήσει κι άλλο το εργατικό της κόστος (κατά 5,5 εκατ. ευρώ) μέσω της νέας επιχειρησιακής σύμβασης με τους εργαζομένους της.
Τα τελευταία επίσης γεγονότα με τη Χαλυβουργική -οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της για την καταβολή της μισθοδοσίας- ήλθαν να θυμίσουν τα χρέη των 32 εκατ. ευρώ προς τη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού. Γι' αυτά η Χαλκοκονδύλη έχει λάβει δικαστικά μέτρα, αλλά δεν είναι σίγουρο αν θα τα εισπράξει ποτέ.
Τα δύο αυτά τεράστια προβλήματα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.
Το μεγαλύτερο, όμως, αγκάθι είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος της τάξης των 2,5 δισ. ευρώ νοικοκυριών και μικρότερων επιχειρήσεων. Όχι ότι δεν θα κληθεί η επόμενη κυβέρνηση να δώσει λύσεις, αλλά δεν αποκλείεται εντός του καλοκαιριού η τιτλοποίηση των οφειλών να προσφέρει ανάσα…
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά την πολύτιμη ρευστότητα των 250 εκατ. ευρώ προς τη ΔEH από οφειλές παλιότερων ΥΚΩ, όλα δείχνουν ότι από τη στιγμή που δεν μπόρεσε η σημερινή κυβέρνηση να καταθέσει τροπολογία για την κάλυψΉ τους, και αυτό το πρόβλημα μετατίθεται στους επόμενους…

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: