DEH

DEH

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Λιγότερο από ένας μήνας λειτουργίας απομένει για την τρίτη μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς

Γιάννα Παπαδημητρίου
 
Μόλις 27 ημέρες λειτουργίας υπολείπονται ακόμα για την τρίτη μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, με το ενδεχόμενο επιπλέον παράτασης των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ να παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.
Αποτυπώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Διευθυντής του Σταθμού Αλέκος Σουμελίδης τονίζει ότι ο χρόνος πλέον πιέζει ασφυκτικά.
Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς αναζητούν εσπευσμένα λύση, επιζητώντας τρόπο να εξασφαλιστεί παράταση των ωρών λειτουργίας, η οποία θα κατοχυρώνει τη λειτουργία του ΑΗΣ Καρδιάς και θα διασφαλίζει την συνέχιση της τηλεθέρμανσης της Πτολεμαΐδας, στην οποία παρέχεται θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Καρδιάς, έως ότου το δίκτυο συνδεθεί  με τη νέα μονάδα Πτολεμαΐδα 5.
Πριν από δύο μήνες περίπου, οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Εορδαίας να κατέβουν στην Αθήνα και να συναντηθούν με τον Γ. Σταθάκη, προκειμένου να του ζητήσουν την έκδοση σχετικής ΚΥΑ.
Μια συνάντηση, όμως, που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα σήμερα όλα να είναι στον αέρα και την άμμο στην κλεψύδρα να στερεύει και, προς ώρας, τουλάχιστον, να μη διαφαίνεται κάποια λύση στον ορίζοντα.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: