DEH

DEH

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Δίκη Μυτιληναίου-Νέζη για 250.000 ευρώ

Μυτιληναίου
Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των Ευάγγελου Μυτιληναίου και Στέργιου Νέζη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η υπόθεση αφορά στην κατάθεση 250.000 ευρώ σε λογαριασμό του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, Στέργιου Νέζη, από εταιρία που συνδέεται με τον πρόεδρο του ομίλου Μυτιληναίος και μάλιστα από λογαριασμό μιας offshore σε λογαριασμό μιας άλλης offshore εταιρείας. Φως καλείται να ρίξει στην υπόθεση το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου διεξάγεται η δίκη εδώ και πολλούς μήνες και σήμερα 15 Μαρτίου συνεχίζεται. Η επόμενη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαρτίου.
Τα χρήματα, σύμφωνα με την κατηγορία, συνδέονται με «μίζα» για την ανάθεση στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ, του ομίλου Μυτιληναίου, έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο, το 2003.  Υπενθυμίζεται ότι ο Στέργιος Νέζης ήταν ήδη για 3 χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και η εταιρεία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, ΜΕΤΚΑ, έπαιρνε την μια μετά την άλλη τις συμβάσεις από την ΔΕΗ.
Την υπόθεση είχε αποκαλύψει και καταγγείλει ο επόμενος επικεφαλής της ΔΕΗ Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, ο οποίος είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
 
eretikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: