DEH

DEH

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Μπενρουμπή: "Μπουλντόζες" εφέτος για τη νέα μονάδα αερίου - Δεν ανοίγει η αγορά όσο η ΔΕΗ δουλεύει υπό ζημία

Μπενρουμπή: Η αγορά δεν εξυγιαίνεται όσο η ΔΕΗ λειτουργεί ζημιογόνα
Εάν δεν σταματήσει η ΔΕΗ να δουλεύει εσκεμμένα υπό ζημία, η αγορά ηλεκτρισμού δεν πρόκειται να εξυγιανθεί.
Αυτό τόνισε ο γενικός διευθυντής του κλάδου ενέργειας της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και
αναφέροντας ότι η ΔΕΗ επιμένει να εντάσσει στο σύστημα τις λιγνιτικές μονάδες (κάποιες, μάλιστα, παράνομα) παρά το γεγονός ότι το παραγόμενο ρεύμα κοστίζει πολύ ακριβότερα από τις μονάδες αερίου. «Αυτό το κάνει για να μην λειτουργήσουν οι μονάδες των ανεξάρτητων παραγωγών» ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή.
Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μυτιληναίος κατέθεσε τη μοναδική προσφορά που αντανακλά την αξία των λιγνιτών. Ήταν η μοναδική ισότιμη και νόμιμη πρόσφορά, δεν ήταν μη προσφορά, τόνισε, απαντώντας σε σχόλιο που έκανε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΔΕΗ ότι στον διαγωνισμό κατατέθηκαν "μη προσφορές".
Ο εκπρόσωπος της Μυτιληναίος εκτίμησε ότι οι τιμές των ρύπων CO2 θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, ενώ οι τιμές του φυσικού αερίου, κυρίως στη μορφή του LNG, θα μειώνονται. Για τον λόγο αυτό Όμιλος συνεχίζει τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι εντός του έτους μπαίνουν οι μπουλντόζες στη νέα μεγάλη επένδυση για την κατασκευή της μονάδας συνδυασμένου κύκλου φυσικού αερίου της Μυτιληναίος ισχύος 600 MW στον Άγιο Νικόλαο και προβλεπόμενης επένδυσης 300 εκατ. ευρώ.  Όπως είπε, κατατέθηκε η μελέτη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

https://energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: