DEH

DEH

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΔΕΗ: Αναχωρεί για Κίνα ο πρόεδρος για να φέρει επενδυτή για τις λιγνιτικές μονάδες- ''Παγώνει'' η έκδοση ομολόγου

Στην αποκάλυψη ότι έχουν παγώσει οι διαδικασίες για την έκδοση ομολόγου μέχρις ότου αποδώσουν τα μέτρα για την οικονομική ευρωστία της ΔΕΗ, προχώρησε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, κατά τη διάρκεια του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Αποκάλυψε δε ότι αναχωρεί αύριο για την Κίνα προκειμένου
να φέρει επενδυτή για τον διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης, η εταιρεία κάνει ό,τι μπορεί για να είναι κερδοφόρες οι μονάδες, ενώ εκτίμησε πως στο νέο διαγωνισμό θα υπάρξουν διαφοροποιημένες προσφορές.
Αναφερόμενος στο θέμα του διαγωνισμού των λιγνιτικών που κηρύχθηκε άγονος, επέρριψε τις ευθύνες στο ό,τι «δεν υπήρξε ανταγωνισμός. Οι προσφορές που δόθηκαν ήταν μη προσφορές».
Απαντώντας σε ερώτηση για την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος, εξήγησε ότι «το θέμα της αύξησης είναι πολύ-παραμετρικό με κοινωνικές επιπτώσεις». Με την απάντηση αυτή έβαλε ουσιαστικά πάγο και στο θέμα των αυξήσεων στις τιμές, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση εσόδων θα προκύψει από τη μείωση των οφειλών.
Ο κ. Παναγιωτάκης πρόσθεσε ότι το 21% των καταναλωτών  της εταιρείας είναι οφειλέτες στη ΔΕΗ, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει μια αδυναμία από μερίδα αυτών των καταναλωτών που χρωστούν στη ΔΕΗ να φύγουν, καθώς πρόκειται για αγρότες ή βιομηχανίες. Υπολόγισε δε ότι το μέρος της αγοράς που μπορεί να δημιουργηθεί ανταγωνισμός είναι κάτω από το 50% του συνόλου της.
Για τη ΔΕΗ τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση για την ομαλή ροή προσωπικού με προσλήψεις και στοχευμένη μείωση των κοστών της εταιρείας και για το θέμα αυτό έχει ανατεθεί ήδη μελέτη. Όπως είπε, πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό και να εκμοντερνιστεί ο τρόπος διαχείρισής του.

economico.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: