DEH

DEH

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση της ΔΕΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκδήλωση της ΔΕΗ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η ΔΕΗ «φώτισε» τις γυναίκες, στην ειδική εκδήλωση για την ημέρα της γυναίκας (8 Μαρτίου) που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό μουσικό θέατρο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα.
Το «παρών» έδωσαν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς.
«Δεν αρκεί μόνο η θεσμική κατοχύρωση του δικαιώματος της ισότητας. Χρειάζεται συνεχής αγώνας για τα κοινωνικά δικαιώματα» τόνισε κατά το χαιρετισμό της η κυρία Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε: «Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας δεν είναι μία τυπική επέτειος. Είναι ημέρα δημοκρατικής και κοινωνικής εγρήγορσης, για ισότητα, εμβάθυνση δημοκρατίας, κοινωνική δικαιοσύνη». Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμα στην ισότιμη αντιμετώπιση γυναικών στην πολιτική και την εργασία και μίλησε για το παγκόσμιο πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας που εξακολουθεί να υφίσταται, καθώς μία στις τρεις γυναίκες στην Ευρώπη έχει υποστεί σωματική ή και σεξουαλική βία τα τελευταία χρόνια.
Σχετικά με τους «οικοδεσπότες» της εκδήλωσης, η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε: «Η ΔΕΗ αποτελεί ισχυρό πυρήνα ανάπτυξης της χώρας μας. Ενώ, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα χρόνια της κρίσης στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Ήταν και παραμένει πρωτοπόρα σε θέματα ισότητας. Από τα πρώτα χρόνια εφάρμοσε ίσα δικαιώματα, και από τις πρώτες που τα εφάρμοσε στην πράξη. Έχει αναδείξει πολλές γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, αλλά και σε χώρους που ήταν ανδροκρατούμενοι».
Ο Γιώργος Δημαράς από την πλευρά του χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «θεμέλιο για κοινωνία και την οικονομία», και επίσης τόνισε ότι η γυναίκα είναι «ζωή» και ότι πρέπει να πάρει τη θέση που της αναλογεί στον πλανήτη. Το νομικό πλαίσιο προστασίας των γυναικών υπάρχει, ωστόσο «...δεν πρέπει να εφησυχάζουμε από το νόμο, αλλά να εμβαθύνουμε αντλώντας έμπνευση από τους αγώνες των γυναικών».
Στην εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Μανόλης Παναγιωτάκης τόνισε ότι η 8η Μαρτίου είναι ημέρα προβληματισμού και αγώνων, γιατί το θέμα της ισότητας των γυναικών δεν έχει λυθεί οριστικά, σε καμία χώρα.
«Μια επιχείρηση σαν τη ΔΕΗ έχει και τις δυνατότητες και την υποχρέωση να τιμά την ημέρα αυτή όπως πρέπει. Σταθερά εφάρμοσε την αρχή της ίσης μεταχείρισης με πολιτικές στήριξης της εργαζόμενης γυναίκας. Εφαρμόστηκαν και αναβαθμίστηκαν κοινωνικές παροχές. Η ΔΕΗ του σήμερα βρίσκεται στην αιχμή της πρωτοπορίας. Έχει αναδείξει σε θέσεις ευθύνης πολλά στελέχη γυναίκες που διακρίνονται για την προσφορά και την αφοσίωση τους» είπε και μάλιστα, ενημέρωσε ότι πρόσφατα ακόμα μία γυναίκα αναβαθμίστηκε στο οργανόγραμμα της επιχείρησης και δημιουργήθηκε πλέον «ρεκόρ –όπως είπε χαρακτηριστικά- καθώς υπάρχουν πλέον τρεις γυναίκες στο συμβούλιο διεύθυνσης της ΔΕΗ».
Επίσης, στάθηκε κι αυτός στο νομικό πλαίσιο που πολλές φορές συγκρούεται με την πραγματικότητα: «Οι νόμοι αντανακλούν τους αγώνες κάποιων κινημάτων, αλλά τι γίνεται στην πραγματικότητα; Στην Ευρώπη αναβιώνει ο ρατσισμός και ο φασισμός» και έκλεισε αναφερόμενος στις γυναίκες εργαζόμενες της ΔΕΗ:
«Τιμούμε όλες εκείνες που δίνουν αγώνες και μεγάλες μάχες για την επιχείρηση μας. Αντιμέτωπες με αντίξοες συνθήκες, σύγχρονα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις. Είναι ο καθρέφτης της ΔΕΗ και συνάμα ο κυματοθραύστης».
Ο Γιώργος Αδαμίδης πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μίλησε για τις γυναίκες συναδέλφους του που βραβεύτηκαν στο τέλος της εκδήλωσης. «Οι συναδέλφισσες που βραβεύονται σήμερα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν στους πιο δύσκολους τομείς. Φωτίζουμε τις γυναίκες, γιατί είναι αυτές που δείχνουν το δρόμο και κρατούν οικογένειες».
Ομιλίες πραγματοποίησαν ο Γιώργος Δαμασκός, γενικός διευθυντής ανθρωπίνων πόρων και οργάνωσης ΔΕΗ με θέμα: «Η θέση της γυναίκας στην ΔΕΗ» και από την διευθύντρια υγείας και ασφάλειας στην εργασία Μαρία Τολάκη με θέμα: «Γυναίκα και επιχειρηματικότητα»
Μετά το μουσικό διάλειμμα, το πρόγραμμα περιλάμβανε συζήτηση με θέμα: «Αναλύοντας το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών». Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος των γιατρών του κόσμου Ελλάδας Νικήτας Κανάκης, η πρόεδρος του πολιτικού συνδέσμου γυναικών Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη και η πρόεδρος του ελληνικού δικτύου εταιρικής κοινωνικής ευθύνης Μαρία Αλεξίου.
Η εκδήλωση «Φωτίζοντας τη γυναίκα» ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο και απονομή βραβείων σε γυναίκες εργαζόμενες της ΔΕΗ.
 
https://www.newsbeast.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: