DEH

DEH

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Την κατάθεση στη Βουλή του business plan της McKinsey για τη ΔΕΗ ζητεί η ΝΔ

Την κατάθεση στη Βουλή του business plan της McKinsey για τη ΔΕΗ ζητεί η ΝΔ
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ και την αποκάλυψη της εφημερίδας Κεφάλαιο και του Capital.gr ότι προτείνεται μείωση προσωπικού και αυξήσεις στα τιμολόγια ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης ενέργειας της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, ανέφερε σχετικά: Η Δ.Ε.Η. κινδυνεύει να καταρρεύσει προκαλώντας τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία. Υπεύθυνη για την κατάντια της Δ.Ε.Η. είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πληροφορούμαστε από τον Τύπο ότι ο στρατηγικός σύμβουλος της εταιρείας προτείνει μείωση προσωπικού και αυξήσεις στα τιμολόγια. Ο κ. Σταθάκης οφείλει να καταθέσει άμεσα στη Βουλή το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Δ.Ε.Η. 
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Κεφάλαιο και το Capital.gr αποκάλυψαν το Σάββατο ότι ο σύμβουλος της ΔΕΗ McKinsey προτείνει στο επιχειρησιακό πλάνο που εκπόνησε να μειωθεί το προσωπικό της επιχείρησης κατά 5.800 άτομα μέχρι το 2022 και ταυτόχρονα να υπάρξουν αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική με στόχο να αυξηθούν κατά 100 εκατ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: