DEH

DEH

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Στην Αθήνα ο ισχυρός άνδρας της Κομισιόν για την ενέργεια Κ. Μπόρχαρντ - Στο μικροσκόπιο η πορεία των μεταρρυθμίσεων.


Θοδωρής Παναγούλης

Στην Αθήνα βρίσκεται, μετά τη Βουλγαρία, ο Κλάους-Ντίτερ Μπόρχαρντ, διευθυντής της Κομισιόν για την κοινοτική αγορά ενέργειας.
Η επίσκεψη του ισχυρού άνδρα της Κομισιόν ξεκίνησε από χθες και συνεχίζεται σήμερα, στην ατζέντα του, δε, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, επαφές και συναντήσεις με θεσμικούς φορείς και παράγοντες της αγοράς.
Μεταξύ άλλων με τον ΑΔΜΗΕ, τη ΡΑΕ, τη ΔΕΗ, το
Χρηματιστήριο Αθηνών κ.λπ. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρίσκεται ο έλεγχος των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευθεί η χώρα μας όσον αφορά τον ενεργειακό τομέα.
Κυρίως όμως, σύμφωνα τουλάχιστον με κάποιους από τους συνομιλητές του κ. Μπόρχαρντ, είναι εμφανής η προσπάθεια του  διευθυντικού στελέχους της Κομισιόν, να "κλειδώσουν" οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον ενεργειακό τομέα για την περίοδο μετά τον Αύγουστο, οπότε η χώρα θα έχει βγεί από τα μνημόνια.
Άλλωστε η κοινοτική πολιτική ενοποίησης της ενεργειακής αγοράς της Ε.Ε. όπως συμπυκνώνεται στο target model, είναι στόχος ευρύτερος, ο οποίος δημιουργεί υποχρεώσεις για όλες τις χώρες και βεβαίως για την Ελλάδα.
Εκείνο που φαίνεται ότι επιδιώκει ο κ. Μπόρχαρντ είναι να εξασφαλιστεί η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εν είδει δεσμευτικού οδικού χάρτη, όχι πλέον στο πλαίσιο του μνημονίου αλλά στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε.
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: