DEH

DEH

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Υπογράφει τις συμβάσεις για την τηλεθέρμανση η ΔΕΗ – Ρυθμίζονται οι οφειλές με ΔΕΤΕΠΑ και ΤΜΑΕΟΤΑ

Την υπογραφή Συμβάσεων Παροχής Θερμικής Ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και των Δήμων Αμυνταίου/Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) και Μεγαλόπολης/Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΤΜΑΕΟΤΑ)  αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του.
Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Ευρύτερης Περιοχής Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) / Δήμου Αμυνταίου.
Αντίστοιχα, ενέκρινε και το Σχέδιο Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειας μεταξύ της ΔΕΗ Α.Ε. και της Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΤΜΑΕΟΤΑ) / Δήμου Μεγαλόπολης.
Συμψηφισμοί και ρυθμίσεις οφειλών με ΔΕΤΕΠΑ και ΤΜΑΕΟΤΑ
Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την έγκριση του τρόπου καταβολής της εναπομένουσας οφειλής της ΔΕΤΕΠΑ προς τη ΔΕΗ Α.Ε., για τη μετασκευή των Μονάδων του ΑΗΣ Αμυνταίου.
Η οφειλή ανέρχεται σε 816.368,58 ευρώ και η ΔΕΗ συμφώνησε να μην απαιτήσει την καταβολή  τόκων υπερημερίας.
Το ποσό θα καταβληθεί σε τέσσερις ετήσιες δόσεις των 204.092,15 ευρώ εκάστη,  η πρώτη εκ των οποίων θα καταβληθεί εντός του τρίτου τριμήνου του έτους 2018.
Επίσης, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να χορηγηθεί στη στη ΔΕΤΕΠΑ, άπαξ, έκπτωση ύψους 215.772 ευρώ, για οφειλή της ύψους 223.992 ευρώ, η οποία προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα 2005-2012. Μετά την έκπτωση αυτή, η εναπομείνασα οφειλή της ΔΕΤΕΠΑ προς τη ΔΕΗ για το διάστημα αυτό ανέρχεται  σε 8.220 ευρώ. 
Ακόμα, εγκρίθηκε ο συμψηφισμού οφειλής της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη ΔΕΤΕΠΑ ύψους 8.220 ευρώ, η οποία προέκυψε κατά το χρονικό διάστημα 2013-2015, με την ισόποση οφειλή της ΔΕΤΕΠΑ προς τη ΔΕΗ Α.Ε., που αναφέρθηκε προηγουμένως.
Το  ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε, επίσης, την έγκριση του συμψηφισμού οφειλής της ΔΕΗ Α.Ε. προς τη ΔΕΤΕΠΑ ύψους 4.631 ευρώ, η οποία προέκυψε κατά το έτος 2016, με υπάρχουσα οφειλή της ΔΕΤΕΠΑ, ή εάν δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση, με μέρος του τιμήματος της παρεχόμενης από τη ΔΕΗ Α.Ε. υπηρεσίας τηλεθέρμανσης στη ΔΕΤΕΠΑ.
Τέλος, εγκρίθηκε και η οικονομική τακτοποίηση των μέχρι τώρα εκδοθέντων και μη εξοφληθέντων, μερικώς ή ολικώς, τιμολογίων για την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου.
Σε ό,τι αφορά τη Μεγαλόπολη, το ΔΣ της ΔΕΗ ενέκρινε το συμψηφισμό οφειλόμενου ποσού ύψους 94.137 ευρώ από τη ΔΕΗ Α.Ε. στην ΤΜΑΕΟΤΑ είτε επί τρεχουσών οφειλών της ΤΜΑΕΟΤΑ ή / και  επί μέρους του τιμήματος της παρεχόμενης από τη ΔΕΗ Α.Ε. υπηρεσίας τηλεθέρμανσης, σε τέσσερις, κατά μέγιστο, ετήσιες ισόποσες δόσεις έως του εν λόγω ποσού.
Επίσης, αποφάσισε την έγκριση της οικονομικής τακτοποίησης των μέχρι τώρα εκδοθέντων και μη εξοφληθέντων, μερικώς ή ολικώς, τιμολογίων για την τηλεθέρμανση της Μεγαλόπολης.
 
/energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: