DEH

DEH

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν για τη βελτίωση εισπραξιμότητας της ΔΕΗ

Νέα μέτρα ζητά η Κομισιόν για τη βελτίωση εισπραξιμότητας της ΔΕΗ
H Έκθεση αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταβάλει ως τον προσεχή Μάιο όλες τις οφειλές της γενικής κυβέρνησης, ύψους 23.000.000
Επιπλέον μέτρα πρέπει να λάβει η ΔΕΗ με άμεσες εντολές κοπής και ελαχιστοποίησης των ρευματοκλοπών για να βελτιώσει την εισπράξιμότητά της και να χτυπηθεί η μάστιγα των ανεξόφλητων λογαριασμών, αναφέρει η Κομισιόν σε Έκθεση Συμμόρφωσης.
Ειδική αναφορά γίνεται στην πληρωμή από φορείς της κυβέρνησης προς τη ΔΕΗ 360.000.000 € για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, παρελθόντων ετών, της περιόδου 2012-2016, που θα επιβαρύνουν μετά από απόφαση του πρωθυπουργού τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η Έκθεση Συμμόρφωσης κάνει επίσης ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι καθυστερήσεις στις διασυνδέσεις των νησιών έχουν σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνονται όλοι οι Έλληνες καταναλωτές με πολύ υψηλά ποσά για πληρωμές ΥΚΩ.
Τέλος η Έκθεση αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να καταβάλει ως τον προσεχή Μάιο όλες τις οφειλές της γενικής κυβέρνησης, ύψους 23.000.000 €, ενώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ με εντολή από υψηλά κλιμάκια, ήδη πιέζονται οι διοικήσεις ΔΕΚΟ και υπηρεσιών να αρχίσουν να εξοφλούν χρέη εκατομμυρίων ευρώ.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: