DEH

DEH

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Δικαιώθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός

Δικαιώθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός , ο οποίος είχε παραιτηθεί λόγω της ασκηθείσας ποινικής δίωξης που αφορούσε σε αυξήσεις στελεχών της επιχείρησης, τον Δεκέμβριο του 2015
Ο ίδιος δήλωσε μετά την απόφαση :
«Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση
με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγω νόμων», ανάφερε τότε ο κ. Ζερβός.

Τότε μάλιστα η ΔΕΗ είχε ζητήσει και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και ότι η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

Σήμερα κάτι λιγότερο από 3 χρόνια και μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ζερβός αθωώθηκε πανηγυρικά από το Εφετείο Αθηνών καθώς ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση του κου Ζερβού με την έδρα να συμφωνεί καθώς αποδείχθηκε πέρα πάσας αμφιβολίας ότι δεν υπήρχε δόλος.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι επί Διοικήσεως Ζερβού η εταιρεία πέτυχε να εκδώσει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο ομόλογο, οραματίστηκε και σφράγισε τη δημιουργία της υπό κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας 5 στην Πτολεμαΐδα, ενώ μέσα από τις πολιτικές που εφάρμοσε και τη μείωση των υπερωριών και των βαρδιών, οδήγησε σε πρωτόγνωρη μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ήτοι κατά 40%.


Πηγή: http://www.skai.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια: