DEH

DEH

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Περιορισμός του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η & Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ στις 5 ενεργειακές προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη

Σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε προτάσεις που αφορούν τον χώρο της ενέργειας.
"Η επανεκκίνηση της οικονομίας θα έλθει μέσα από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων", τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο της Κρήτης. 
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις των επιχειρήσεων, ενώ προανήγγειλε και σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις σε κλάδους με προστιθέμενη αξία.
Οπως τόνισε, στόχοι της ΝΔ είναι:
• Αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία ώστε αυτές να φτάσουν στο 20% του Α.Ε.Π.
• Αύξηση των εξαγωγών σε επίπεδο μεγαλύτερο του 40% του Α.Ε.Π.
• Επίτευξη ετήσιων ρυθμών ανάπτυξης στο 4% του Α.Ε.Π. και δημιουργία τουλάχιστον 120 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα κάθε χρόνο.
Συγκεκριμένα στο ενεργειακό σκέλος, η πρόταση της ΝΔ προβλέπει τα εξής:
- Προσιτό ενεργειακό κόστος
- Περιορισμός του μεριδίου αγοράς της Δ.Ε.Η.
- Είσοδος στρατηγικού επενδυτή στον ΑΔΜΗΕ.
- Επανεκκίνηση των έργων διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και των διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
- Μεγαλύτερη αξιοποίηση του φυσικού αερίου και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (βιομάζα, βιοαερίο, γεωθερμία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: