DEH

DEH

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

WWF Ελλάς προς θεσμούς και ΥΠΕΝ για την πώληση της ΔΕΗ

 
Επιστολές στους θεσμούς και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας έστειλε η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς σχετικά με το κομβικής σημασίας ζήτημα της πώλησης του 40% του λιγνιτικού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το WWF Ελλάς, η επιμονή στην υλοποίηση της συγκεκριμένης
μνημονιακής δέσμευσης
είναι αδιέξοδη τόσο για την οικονομική βιωσιμότητα της ΔΕΗ, όσο και για το ίδιο το ενεργειακό μοντέλο της Ελλάδας, καθώς θα διαιωνίσει το περιβαλλοντικά καταστροφικό λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής, το οποίο ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία αποδεικνύεται και οικονομικά αδιέξοδο για τη χώρα.
Η νέα ενεργειακή πραγματικότητα απαιτεί μια ΔΕΗ υγιή, καινοτόμο και κυρίως καθαρή, όχι μόνο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας αλλά και για λόγους αμιγώς οικονομικούς. Αντί αυτού, δυστυχώς επιβάλλονται αλλαγές στο ενεργειακό τοπίο της χώρας που δεν θα ωφελήσουν τη ΔΕΗ, ενώ ταυτόχρονα θα οδηγήσουν σε συνέχιση της περιβαλλοντικά και οικονομικά αδιέξοδης εξάρτησης της χώρας από τον λιγνίτη για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη να αποφασίσει την απεξάρτησή της από τον λιγνίτη όπως ακριβώς κάνουν η μία μετά την άλλη οι χώρες της ΕΕ με ορίζοντα το 2025 και το 2030, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα μια ασπίδα προστασίας για όσους εργαζόμενους πληγούν από αυτή την κίνηση.
Διαβάστε την επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας εδώ 
Διαβάστε την επιστολή προς τους θεσμούς εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: