DEH

DEH

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κοινή Δήλωση Παντελή Καραλευθέρη & Νίκου Φωτόπουλου στο ΔΣ της ΔΕΗ: Ούτε μικρή ΔΕΗ – Ούτε ΝΟΜΕ – Ούτε πώληση λιγνιτικών μονάδων και πελατών

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Παντελής Καραλευθέρης και Νίκος Φωτόπουλους με κοινή δήλωση τους στο ΔΣ της ΔΕΗ εκφράζουν την αντίθεση τους στην πώληση λιγνιτικών μονάδων και πελατών της επιχείρησης καθώς και στη μικρή ΔΕΗ που ήταν μια καταστροφική επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Διαβάστε παρακάτω την κοινή δήλωση:
 
– Ούτε μικρή ΔΕΗ, Ούτε ΝΟΜΕ, Ούτε πώληση λιγνιτικών μονάδων και πελατών
– Η αγορά άνοιξε και μπορεί να ανοίξει περαιτέρω και χωρίς αυτά τα εργαλεία, μια και το περιθώριο κέρδους φτάνει μέχρι και τα €35/MWh
 
Συναδέλφισσες, -φοι
Λίγες μέρες πριν αναγγελθεί και επισήμως από τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη το ποιες λιγνιτικές μονάδες θα πάρουν το δρόμο για το markettest, μένοντας συνεπείς στη διαχρονική θέση και στάση μας που ήταν ενάντια στη δημιουργία και πώληση της μικρής ΔΕΗ, που ήταν ένα καταστροφικό εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έτσι και σήμερα δημόσια θέλουμε να τονίσουμε τη ριζική διαφωνία μας για τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει τις όποιες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.
Με την απόφασή της αυτή, την καταγγέλλουμε ότι μετά τα ΝΟΜΕ, το τέλος προμήθειας αλλά και άλλες ιδιαιτέρως ζημιογόνες αποφάσεις της, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα επιφέρει ένα ακόμα τεράστιο κτύπημα σε βάρος τη Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Αν δε, προχωρήσει και στην πώληση πακέτου πελατών της όπως όλα δείχνουν, τότε εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί:
Μα ποια είναι η διαφορά με τη μικρή ΔΕΗ;
Άποψή μας είναι μη βιαστεί κανείς να πει ότι η διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλά υδροηλεκτρικά εργοστάσια, γιατί το πιθανότερο είναι και σε αυτό να διαψευσθεί.
Το άλλοθι και οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν.
Είναι αυτονόητο για εμάς ότι δεν πρόκειται να συμβάλουμε με κανένα τρόπο στην υλοποίηση μιας τέτοιας καταστροφικής απόφασης.
Συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε.
 
Καραλευθέρης Παντελής
Φωτόπουλος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: