DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Credit Suisse: Όσο το συντομότερο συμφωνηθούν οι λεπτομέρειες για τον ΑΔΜΗΕ, τόσο το καλύτερο

Αυξημένο είναι το επενδυτικόενδιαφέρον για τον ΑΔΜΗΕ, όπωςτόνισε ο Σπύρος Τσίλογλου από το Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της Credit Suisse. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι όσο το συντομότερο συμφωνήσει η κυβέρνηση για τις λεπτομέρειες για την πώλησή του, τόσο το καλύτερο.
Μιλώντας σε απογευματινό πάνελ που γίνεται στο πλαίσιου του σημερινού συνεδρίουτου ΤΕΕ «Energy Market: Unlocking Greece’s Economic Potential», ο κ. Τσίλογλου υπενθύμισε ότι η Credit Suisse αποτελεί εκπρόσωπο της ιταλικής Terna, η οποία εκδήλωσε ενδιαφέρον για την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα, ο κ. Τσίλογλουείπε ακόμη ότι «βλέπει» ρεκόρ επενδύσεων στη χώρα μας, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα, ενώ εκτίμησε ότι η ενεργειακή αγορά θα ξεχώριζε τις επενδύσεις που παρουσιάζουν υψηλή ρευστότητα.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρ. Κοντογεώργος, Deputy Adviser Lending Operations in Greece της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (ΕΙΒ), που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ, εξέφρασε την ψήφο εμπιστοσύνης της τράπεζας προς τη χώρα μας, λέγοντας συγκεκριμένα«συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε έργα στην Ελλάδα».
Ερωτηθείς για την κατάσταση της ελληνικής ενεργειακής επενδυτικής αγοράς, εκτίμησε ότι υπάρχουν κίνδυνοι που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη κατάσταση.
Επεσήμανε δε ότι «είμαστε δεσμευμένοι να προχωρήσουμε με την Ελλάδα. Μπορούμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση και να εξασφαλίσουμε τεχνική υποστήριξη σε όποια ενεργειακά έργα το χρειάζονται».

http://www.energia.gr/article.asp?art_id=103477

Δεν υπάρχουν σχόλια: