DEH

DEH

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Σκουρλέτης: Απαραίτητη η Βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Στην προώθηση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Μεσοχώρα, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά τη συνάντηση του με φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, για το θέμα της εκτροπής του Αχελώου, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση και βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Ειδικότερα, χθες ο κ. Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της  Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και μαζικών φορέων   της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι διατύπωσαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εκτροπής του Αχελώου.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος  Κατσιφάρας,  ο Αντιπεριφερειάρχης υπεύθυνος για το Περιβάλλον Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος  Παπαναστασίου, μαζί με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εκτροπής, ο Σωκράτης Κωστίκογλου ΓΓ του Επιμελητηρίου Αιτολοακαρνανίας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΑΙΤ Κωνσταντίνος Ρόκος. 

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, Γιώργος Βαρεμένος. 

Ο κ. Σκουρλέτης επανέλαβε «την απόλυτη και κατηγορηματική θέση της κυβέρνησης κατά της εκτροπής του Αχελώου», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΝ. 

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην προώθηση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Μεσοχώρα, όπου είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση και βελτίωση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). 

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το υπουργείο επιδεικνύει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε η διαχείριση του ζητήματος της μετεγκατάστασης του οικισμού να γίνει με υποδειγματικό τρόπο».  

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της αναθεώρησης των σχεδίων διαχείρισης των υδάτων και στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους από την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: