DEH

DEH

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Συναντήσεις της ΓΕΝΟΠ με τα πολιτικά κόμματα για το ασφαλιστικό

adamidisΜε τους Βουλευτές Γιώργο Μαυρωτά και Γιώργο Αμυρά του Ποταμιού συναντήθηκε σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των κομμάτων από την Ομοσπονδία για το θέμα του Ασφαλιστικού, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν στον Όμιλο ΔΕΗ.
Το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ενημέρωσε τα μέλη της Κ.Ο. του
Ποταμιού για την ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει το Ασφαλιστικό Σύστημα των Εργαζομένων – Συνταξιούχων στον Όμιλο ΔΕΗ – έτσι όπως αυτό ψηφίστηκε με τους νόμους 4491/66, 2773/99, 3655/08, 3863/10 – και ζήτησε από τους κ. Μαυρωτά και Αμυρά να ενημερωθεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τα όσα πραγματικά ισχύουν αναφορικά με το ποσό που εγγράφεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό και το οποίο δεν αποτελεί επιχορήγηση του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ.
Οι συγκεκριμένη καταβολή του Κράτους είναι αντιπαροχή έναντι της περιουσίας των εργαζομένων – συνταξιούχων, σύμφωνα με τους νόμους.
Οι Βουλευτές του Ποταμιού έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νομικό πλαίσιο που διέπει το Ασφαλιστικό των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και δεσμεύτηκαν πως θα μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθεί το σύνολο της Κ.Ο του κόμματος προκειμένου να γίνει κατανοητή η ιδιαιτερότητα του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ.
Στη συνάντηση, το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ παρουσίασε επίσης τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το ζήτημα του ΑΔΜΗΕ καθώς και έναντι των επικείμενων αλλαγών που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τα ενεργειακά θέματα ( Λιγνίτες, ΝΟΜΕ κ.α).
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: