DEH

DEH

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου της ΔΑΚΕ για το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το 36ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκε, μια νέα σελίδα στην εκπροσώπηση και υπεράσπιση της κοινωνίας των εργαζομένων έχει, ήδη, ξεκινήσει.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ., παρά τον ανίερο πόλεμο που δέχθηκε, έδειξε τα αντανακλαστικά της κατορθώνοντας, όχι μόνο να σταθεί όρθια, αλλά να θεωρείται στους συνδικαλιστικούς -και μη- κύκλους ως η αδιαμφισβήτητη νικήτρια του Συνεδρίου.
Η μεγάλη ιστορική φιλελεύθερη Παράταξη βγήκε πιο δυνατή, συσπειρωμένη, υγιής, αντιπροσωπευτική στους χώρους δουλειάς και "καθαρή" από εξαρτήσεις ή βαρίδια, τα οποία δυστυχώς κάποιοι συνεχίζουν φορτώνουν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα με μοναδικό γνώμονα τα "κουκιά" και τις "καρέκλες".
Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο, όμως, δεν υπάρχει περιθώριο για αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, η πραγματικότητα στον Ιδιωτικό Τομέα είναι σκληρή και συνεχώς επιδεινώνεται. Τα αποτελέσματα, άλλωστε, οι κατανομές των εδρών και οι συσχετισμοί αφορούν το εσωτερικό της Συνομοσπονδίας και τα όργανά της, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας υποφέρει και περιμένει από τα Συνδικάτα ρεαλιστικές παρεμβάσεις και χειροπιαστές λύσεις στις διαρκώς διογκούμενες αγωνίες του.
Πρώτιστη προτεραιότητα για τη ΔΑΚΕ είναι η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ που, έστω και με "κουτσουρεμένο" περιεχόμενο(χωρίς να περιλαμβάνει μισθολογικούς όρους αφού έχει καταργηθεί η καθολικότητα ισχύος τους), εμπεριέχει ένα σύνολο κρίσιμων θεσμικών και εργασιακών ζητημάτων, καθώς και ρυθμιστικών διατάξεων με έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο τα οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχίσουν να ισχύουν για όλο το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Παράταξή μας θα αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και τις ευθύνες που τις αναλογούν για τη βέλτιστη δυνατή εκπροσώπηση των εργαζομένων στις διαπραγματεύσεις με τους άλλους εμπλεκόμενους κοινωνικούς εταίρους.
Τα προβλήματα είναι κοινά, ο δρόμος για την κοινή προκοπή ένας και ενιαίος…
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: