DEH

DEH

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΠΑΜΕ): Καμιά ανοχή στη νέα αντιλαϊκή επίθεση

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα
συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22-10-2015 στην Ομόνοια στις 6,30μμ στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.  
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού μαζί με τις άλλες δυνάμεις του ευρωμονόδρομου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) έκαναν τη βρώμικη δουλειά, ψηφίζοντας το τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο, με τη σύμφωνη γνώμη της Μέρκελ, του Σόϊμπλε, του Ολάντ, του Γιούγκερ και άλλων παραγόντων της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΔΝΤ, προχώρησε σε εκλογές μέσα από ένα όργιο εκβιαστικών διλημμάτων.

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση προχώράει στην εφαρμογή του αντιλαϊκού.. προγράμματός της. Άρχισε ήδη με το πολυνομοσχέδιο που ήρθε να συμπληρώσει όσα προβλέπονται από τα τρία..
μνημόνια, και συνεχίζει με το πόρισμα για το Ασφαλιστικό, με το οποίο η κυβέρνηση έρχεται να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν οι προηγούμενοι, δηλαδή την απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τη μεγαλύτερη κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η επίθεση ενάντια στους μισθωτούς, στους αυτοαπασχολούμενους, στους φτωχούς αγρότες στοχοποιεί ιδιαίτερα όλους όσοι δε βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας, όλους όσους μπορεί να στύψει περαιτέρω η κυβερνητική επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι προνομιούχοι βαφτίζονται πλέον οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ, ενώ θα δουν να μειώνεται η σύνταξή τους όσοι διαθέτουν ιδιόκτητο σπίτι!

Με το πολυνομοσχέδιο συνεχίζεται η προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές προς τους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η φοροεπιδρομή στο λαό. Ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται και διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του, χτυπώντας ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια. Συγχρόνως, προετοιμάζεται νέο νομικό οπλοστάσιο, με το μανδύα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, για την κλιμάκωση της φοροεπίθεσης, ενώ, την ίδια ώρα, η νόμιμη προκλητική φοροαποφυγή των μεγάλων ομίλων συνεχίζεται.

Τα νέα κυβερνητικά μέτρα έχουν ως στόχο τη διασφάλιση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση των ομίλων, τη φτηνή εργατική δύναμη, τη δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών για το μεγάλο κεφάλαιο, μέσα απ' τις ιδιωτικοποιήσεις και την επιτάχυνση της συγκέντρωσης. Πρόκειται για τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των ομίλων, που ακολουθείται σε ολόκληρη την ΕΕ.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ανάλογες είναι και οι εξελίξεις σε ότι αφορά την Ηλεκτρική Ενέργεια.

Οι νόμοι της προηγούμενης κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και την Μικρή ΔΕΗ είναι σε ισχύ, ενώ το 17% των μετοχών της ΔΕΗ παραμένει στο ΤΑΥΠΕΔ.

Η πολιτική της απελευθέρωσης της Ηλεκτρικής Ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας που επιβάλλεται από την ΕΕ την οποία η κυβέρνηση προσκυνάει ευλαβικά είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει και στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και στην περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ανεξάρτητα ποιο μοντέλο θα επιλεγεί (Μικρή ΔΕΗ, ΝΟΜΕ κλπ) με όποιες αρνητικές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Όσο για τα περιβόητα ισοδύναμα που διατυμπανίζει ότι θα προτείνει η κυβέρνηση έχουν τόση αξία όση όλες οι προηγούμενες προεκλογικές υποσχέσεις …..δηλαδή φρούδες ελπίδες προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις των εργαζόμενων. Είναι άλλωστε γνωστή η τακτική της κυβέρνησης να προσπαθεί να ενσωματώσει την λαϊκή διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια.



Οι πλειοψηφίες στη ΓΕΝΟΠ αλλά και σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι πλήρως εναρμονισμένες με την πολιτική και τα σχέδια της κυβέρνησης και των Διοικήσεων του Ομίλου της ΔΕΗ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι ίδιες πλειοψηφίες ( ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί ‘’πρόγονοι’’ και ‘’απόγονοί’’ τους) έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο με τη στάση τους στην επιβολή και εφαρμογή όλων αυτών των πολιτικών με τις γνωστές συνέπειες στη λαϊκή οικογένεια και τους εργαζόμενους.

Σήμερα, παρόλη την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων η πλειοψηφία δεν κάνει καν κουβέντα για την απόκρουση, κατ’ αρχήν της νέας επίθεσης αλλά και την ανάκτηση όλων των χαμένων δικαιωμάτων των προηγούμενων χρόνων.

Η όποια δραστηριότητα, περιορίζεται στο περιβόητο τροφείο το οποίο δεν υποτιμούμε αλλά ακόμη κι αυτό έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, υπολογίζεται στο μισθολογικό κόστος (65% - 35%) και είναι ανοιχτό αν θα φορολογηθεί.

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν;

Είναι κρίσιμο για το εργατικό - λαϊκό κίνημα να μην υποκύψει σε αυτήν την προσπάθεια, να δώσει τη δική του απάντηση.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι να δυναμώσουν ο ταξικός προσανατολισμός του εργατικού κινήματος, η συμμαχία και ο συντονισμός με τα άλλα λαϊκά στρώματα σε κατεύθυνση αντιπαράθεσης με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, τους στρατηγικούς στόχους, τις κυβερνήσεις τους, την ΕΕ.

Ο λαός να πει «στοπ» στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης, να πει «όχι» άλλες θυσίες για το κεφάλαιο, να μη διαπραγματεύεται τους όρους υλοποίησης της αντιλαϊκής συμφωνίας, να μη διαλέγει ποιο δικαίωμα θα χάσει.

Να αναδείξει την ανάγκη διεκδίκησης της αποκατάστασης, ανάκτησης απωλειών, διεκδίκησης των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.
Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνεδριάσουν άμεσα και να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή και την καλύτερη οργάνωση για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας στις 12 του Νοέμβρη.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 22-10-2015 στην Ομόνοια στις 6,30μμ στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: