DEH

DEH

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Στ. Μάνος: «Όχι» 23% στην παιδεία, «ναι» 23% στο μοσχάρι

«Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν γίνεται αυτό. Συνέβη διότι αρχικά μπήκε στο βοδινό και ξαφνικά τους πείραζε. Σχεδόν όλο το βοδινό εισάγεται και είναι ολλανδικό ή γαλλικό. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση ευνοεί τους ξένους παραγωγούς», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Δράσης Στέφανος Μάνος, αναφορικά με την επιβολή ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση .
Μιλώντας στον Αlpha 989, ο πρώην υπουργός διαμήνυσε ότι «το κράτος μας κλέβει φόρους για να πληρώνει ανθρώπους που δεν χρειαζόμαστε». Όπως είπε, κάθε χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια, το κράτος επιδοτεί το ταμείο ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ με 600 εκατ. ευρώ για 22.000 ανθρώπους. «Είναι το 8% του φόρου εισοδήματος που πληρώνουμε. Κόβονται οι συντάξεις όλων και εκείνων της ΔΕΗ δεν τις ακουμπούν», σημείωσε.
Αναφερόμενος στη συζήτηση για τις θέσεις των εκπαιδευτικών, είπε χαρακτηριστικά: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Γερμανία για 1.000 μαθητές στην πρωτοβάθμια παιδεία χρησιμοποιεί 62,5 δασκάλους. Οι Γάλλοι 52,9 δασκάλους. Εμείς θέλουμε 106 δασκάλους. Τους διπλούς. Αν είχαμε την αναλογία των Γάλλων θα περίσσευαν οι δάσκαλοι». 
«Το πρώτο που θα ζητούσα από τη Ν.Δ. είναι να είναι κόμμα της πραγματικότητας. Με μπούρδες και με ψέματα δεν θα φτιαχτεί η Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων ως προς την εσωκομματική διαδικασία στη ΝΔ.

Newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: