DEH

DEH

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Σε διαβούλευση από τη ΡΑΕ το σχέδιο για το νέο ΜΑΜΚ

Έθεσε σήμερα σε διαβούλευση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το σχέδιο για το νέο μηχανισμό ανάκτησης του κόστους, το γνωστό από παλαιά ΜΑΜΚ.
Βασική φιλοσοφία πίσω από την επαναφορά του μηχανισμού είναι ότι δεν μπορεί μονάδες που καλούνται να καλύψουν πραγματικές ανάγκες του ηλεκτρικού συστήματος να δουλεύουν χωρίς να καλύπτουν το μεταβλητό τους κόστος. Το σχέδιο της ΡΑΕ περιγράφει το πως ακριβώς θα αποζημιώνονται σ' αυτές τις περιπτώσεις οι μονάδες.
Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, προκειμένου να μη γίνεται υπέρμετρη χρήση του μηχανισμού, αυτός θα αφορά μονάδες όταν συντρέχουν οι εξής λόγοι:
Α. Όταν μια μονάδα εντάσσεται με εντολή κατανομής κατά την ημέρα κατανομής (δηλ. μετά το κλείσιμο του Ημερήσιου Προγραμματισμού), παρόλο που δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτόν.
Β. Όταν μία μονάδα εντάσσεται στο πλαίσιο του Ημερήσιου Προγραμματισμού (ΗΕΠ), αμιγώς για την κάλυψη απαιτήσεων εφεδρειών του συστήματος, και εφόσον ισχύουν σωρευτικά οι ακόλουθες συνθήκες: Πρώτον, η προσφορά της μονάδας για το συγκεκριμένο επίπεδο λειτουργίας να είναι μεγαλύτερη από την οριακή τιμή συστήματος. Δεύτερον η μονάδα να παρέχει επικουρικές υπηρεσίες, και τρίτον να μη δεσμεύεται από τους περιορισμούς ελάχιστων χρόνων λειτουργίας και κράτησης και η ένταξη της στον ΗΕΠ να μη γίνεται για οικονομικούς λόγους.
Για όλες τις ώρες που εντάσσεται στον ΗΕΠ και εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις, θεωρείται ότι η μονάδα πρέπει να καλύπτει το μεταβλητό της κόστος.
 
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΡΑΕ ΕΔΩ 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: