DEH

DEH

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Στα χνάρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο βουλευτής του Ποταμιού και υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΝΔ Γ. Αμυράς. ΤΥΧΑΙΟ;

Κόψτε 168 εκατομμύρια ευρώ από τα 600 που πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες στη ΔΕΗ κάθε χρόνο για τις συντάξεις και ιδού το ισόποσο μέτρο για να καταργηθεί ο φόρος 23% στα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών και τις σχολές μουσικής και χορού. Όλα αυτά βέβαια θέλουν θάρρος, πολιτική πυγμή και όραμα, κάτι που δεν είδαμε να υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση» είπε ο βουλευτής Β ‘Αθηνών με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς στην ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Στην ομιλία του ο κ. Αμυράς αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα: Γραφειοκρατία, Περιβάλλον και Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα. Ειδικότερα είπε ότι «ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 13,3 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον γιατί η ΕΡΓΟΣΕ αρνείται να δεχθεί έγγραφα χωρίς σφραγίδα. Προφανώς, την πάταξη της γραφειοκρατίας την πάτησε το τρένο».
Σχετικά με το περιβάλλον και την σχεδιαζόμενη κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας “Πτολεμαΐδα 5” ο κ. Αμυράς επικαλέστηκε μελέτη της WWF σύμφωνα με την οποία με 40% λιγότερο κόστος επιτυγχάνεται η ίδια παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Τέλος, ο κ. Αμυράς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη νομοθετική ρύθμιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και την πολιτική ένωση (Γάμο) ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια προχωρώντας ένα βήμα μπροστά τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: