DEH

DEH

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μ.Δημητριάδης κατά Πάρι Κουκουλόπουλου για την Πτολεμαΐδα V: Ξεκινά με ένα σημαντικό ψέμα…

Στην εκτενή απάντησή του στα λεγόμενα του κ. Κουκουλόπουλου, ο κ. Δημητριάδης, αναφέρει τα εξής:

“Σε πρόσφατη δήλωση του ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ασκεί μια κριτική για  δήθεν καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα της  περιοχή μας.

Την Πτολεμαΐδα V, την ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα και το αρδευτικό   βόρειας ζώνης  Πολυφύτου.

Για τα δυο τελευταία δεν επεκτείνεται, μιας και  το αρδευτικό απλώς υπήρξε μόνο στις δηλώσεις του  και η ΣΔΙΤ  για τα απορρίμματα είναι μια ευθεία βολή  απέναντι σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.

Για την Πτολεμαΐδα V  ξεκινά με ένα σημαντικό ψέμα, ”το έργο ήταν έτοιμο, ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου”. Δεν ξέρουμε πως το εννοεί αυτό, χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος και η έκδοση των αντίστοιχων αδειών.

Η αλήθεια είναι πως τον Απρίλιο, ο τότε υπουργός κ. Π. Λαφαζάνης ολοκλήρωσε την έγκριση αδειών  και στη συνέχεια με την νέα διοίκηση της ΔΕΗ και δια του προέδρου της, κ. Μ. Παναγιωτάκη, την σημαντική βοήθεια της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας ολοκληρώθηκε  ο έλεγχος και η έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου σε χρόνο ρεκόρ και χάρις  στην αυταπάρνηση των εμπλεκόμενων πολιτικών αλλά  κυρίως θεσμικών προσώπων.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρχές Αυγούστου και από δω και στο εξής μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση του ανάδοχου  για το ξεκίνημα του έργου . Παράλληλα κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες  από τη ΔΕΗ προς τον ανάδοχο για την προετοιμασία της υλοποίησης του έργου. Να επισημανθεί ότι η ΔΕΗ συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.

Και κάτι ακόμη! Ας  πει ο Κ. Κουκουλόπουλος  στον κόσμο της περιοχής, γιατί η κυβέρνηση του πέρυσι συμφώνησε η Πολωνία και η Ρουμανία να πάρουν δωρεάν πιστοποιητικά ρύπων και όχι η Ελλάδα“.

ΔΕΗ: Ως τις 8/9 οι προσφορές για τα ανταλλακτικά συστήματος ιπτάμενης τέφρας στον ΑΗΣ Μελίτης

Εκδόθηκε το Συμπλήρωμα Νο2 της υπ’ αριθμ. ΔΥΠΠ-903543 Διακήρυξης, που αφορά στην «Προμήθεια ανταλλακτικών συστήματος ιπτάμενης τέφρας για τον ΑΗΣ Μελίτης».

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 38,86 χιλ. ευρώ, με την προθεσμία υποβολής προσφορών να παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ.

Τα τεύχη της σχετικής διακήρυξης, καθώς και το Συμπλήρωμα Νο2, διατίθενται δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ www.dei.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: