DEH

DEH

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στην τελική ευθεία το εναλλακτικό σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ

Στην τελική ευθεία το εναλλακτικό σχέδιο για τον ΑΔΜΗΕ
Στο εναλλακτικό σχέδιο για την επίτευξη του πλήρους ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ -έναντι της ιδιωτικοποίησής του-, που βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης και πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία η οριστικοποίησή του, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης.
Μιλώντας στην ΕΡΤ σε σχέση με την κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση για τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ενώ "η ίδια δεν πίστεψε ποτέ στην ανάγκη ότι πρέπει να υπάρχει
δημόσια ΔΕΗ", ξεκαθάρισε ότι "καταφέραμε να μην υπάρξει ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς, υπό την προϋπόθεση ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα καταθέσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα γίνει νόμος του κράτους και θα το προβλέπει".
Σημείωσε ότι το Μνημόνιο αναφέρεται πολύ καθαρά στις επιλογές, όπως τίθενται διαζευκτικά, επομένως, πρόσθεσε, το θέμα είναι τι πιστεύεις, αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης για τη διατήρηση και τη σημασία του δημόσιου χαρακτήρα δικτύων και ΔΕΗ.
Αναφορικά με την εναλλακτική σημείωσε ότι "εμείς απαντάμε δημιουργώντας μια άλλη, νέα δημόσια επιχείρηση, αυτόνομη, ξεχωριστή από τη ΔΕΗ, που θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα". Έχουν ήδη γίνει συζητήσεις, επισήμανε και διευκρίνισε ότι κατά τη διαπραγμάτευση για την τελευταία συμφωνία παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο σχέδιο, γι' αυτό και υπάρχει η δυνατότητα της εναλλακτικής και ολοκληρώνεται η επεξεργασία του. "Είμαστε σχεδόν έτοιμοι" κατέληξε.
Εξάλλου, για τους αγωγούς φυσικού αερίου, ο υπουργός τόνισε ότι εξακολουθεί να υποστηρίζεται το σχέδιο του ρωσικού αγωγού αλλά και η προσπάθεια βελτίωσης των όρων συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ.


http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: