DEH

DEH

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

90 εκ. επενδύσεις της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο (βίντεο)


Η ΔΕΗ είναι αδύνατο να κατασκευάσει νέες μονάδες, όπως Άγιος Δημήτριος 6, 7 και Μελίτη 2 και για το λόγο αυτό γίνεται αγώνας για τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των παλιών καλών μονάδων, σύμφωνα με το μέλος της διοίκησης
της επιχείρησης Παντελή Καραλευθέρη.
Η ΔΕΗ, λοιπόν, προχωρά, μια επένδυση 90 εκ. ευρώ στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου που αφορά σε μια σειρά περιβαλλοντικών παρεμβάσεων για την αναβάθμιση των λεβήτων των μονάδων 1, 2 , 3 και 4 για να μειωθούν οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου, αλλά και η εγκατάσταση συστήματος αποθείωσης της μονάδας 5.
“Τόσο καλά εργοστάσια, όπως ο Άγιος Δημήτριος, δεν έχουμε πολλά στα Βαλκάνια και είμαστε υποχρεωμένοι να εκσυγχρονίσουμε αυτά που δεν είναι παλιά σε σχέση με την παραγωγική τους δυνατότητα, την αναβάθμιση του βαθμού απόδοσής τους και τους ρύπους  που εκπέμπουν” λέει ο Π. Καραλευθέρης.
Σε συνδυασμό με τη Μελίτη και την Πτολεμαΐδα 5 οι μονάδες αυτές θα αποτελέσουν το μέλλον της επόμενης περιόδου και της ΔΕΗ για την επάρκεια της ηλεκτρενέργειας στη χώρα.
Ο κ. Καραλευθέρης τονίζει ότι οι επενδύσεις αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον της επιχείρησης. “Πρόκειται για μια αναγκαστική επιλογή. Ο σταθμός της Καρδιάς και του Αμυνταίου θα δεχθούν πιέσεις. Πρέπει να φύγουμε από τα παλιά δεδομένα, να περιορίσουμε το λειτουργικό κόστος και να είμαστε ανταγωνιστικοί Δεν είμαστε το κέντρο της γης, πρέπει να εκσυγχρονιστούμε σε σχέση με τις εξελίξεις στην αγορά δικαιωμάτων και τα ανταγωνιστικά καύσιμα” καταλήγει.
 
 
 


Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: