DEH

DEH

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Καθετοποιημένη εταιρεία πλέον η ELPEDISON για να «χτυπήσει» πιο δυναμικά τη λιανική του ρεύματος

Αποτέλεσμα εικόνας για elpedisonΤην έμφαση που δίνουν οι μέτοχοι της ELPEDISON στην αγορά της λιανικής ρεύματος και στις προοπτικές που διανοίγονται στον κλάδο μετά τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα για σημαντική μείωση μεριδίων της ΔΕΗ, φαίνεται ότι σηματοδοτεί η αλλαγή στην οργανωτική διάρθρωση που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Η βασική αλλαγή αφορά την καθετοποίηση της εταιρείας, έτσι ώστε παραγωγή ρεύματος και υπηρεσίες προμήθειας να αποτελούν δραστηριότητες της ίδιας ενιαίας και καθετοποιημένης εταιρείας.  
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την 1η Σεπτεμβρίου η ELPEDISON ENERGY AE, με κύρια δραστηριότητα  την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, συγχωνεύθηκε από την  ELPEDISON ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.E. (συγχώνευση δια απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη), με πρωταρχική δραστηριότητα την παραγωγή ενέργειας. Η νέα εταιρεία θα φέρει πλέον το διακριτικό τίτλo ELPEDISON A.E., με αμετάβλητη τη συμβατική σχέση με τους πελάτες της και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν.
Με την κίνηση αυτή οι τρείς βασικοί μέτοχοι της Εταιρείας, (ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η ιταλική εταιρεία ενέργειας EDISON και ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κορυφαίοι παίκτες στον τομέα τους και οι τρείς), επαναπροσδιορίζουν τη θέση της ELPEDISON στην ενεργειακή αγορά, με στόχο την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακας που εκτιμάται ότι θα επιτρέψουν μια ακόμα πιο «επιθετική» εμπορική πολιτική, με ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες για τον τελικό καταναλωτή. Τελικός στόχος, να καταστεί η ELPEDISON κορυφαίος παίκτης στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:
H ELPEDISON, o φιλικός προμηθευτής ηλεκτρικού ρεύματος, αναδιοργανώθηκε πρόσφατα, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση της στο νέο απαιτητικό περιβάλλον της ελληνικής αγοράς ενέργειας.
Συγκεκριμένα, την 1η Σεπτεμβρίου 2015, η ELPEDISON ENERGY AE, με κύρια δραστηριότητα  την προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, συγχωνεύθηκε από την  ELPEDISON ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.E. (συγχώνευση δια απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη), με πρωταρχική δραστηριότητα την παραγωγή ενέργειας. Η νέα εταιρεία θα φέρει πλέον το διακριτικό τίτλo ELPEDISON A.E., με αμετάβλητη τη συμβατική σχέση με τους πελάτες της και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν.
Μέσω της συγχώνευσης αυτής,  οι 3 βασικοί Μέτοχοι της Εταιρείας, κορυφαίοι παίκτες στον τομέα τους και, συγκεκριμένα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η ιταλική εταιρεία ενέργειας EDISON και ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αποδεικνύουν έμπρακτα την έμφαση που δίνουν στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και στον Έλληνα καταναλωτή. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, επαναπροσδιορίζουν τη θέση της εταιρείας στην ενεργειακή αγορά, με στόχο την επίτευξη συνεργειών και οικονομιών κλίμακας προς όφελος του τελικού πελάτη, καθιστώντας την ELPEDISON κορυφαίο παίκτη στον τομέα της παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.
Η ELPEDISON εδώ και 10 χρόνια αναπτύσσει και εξελίσσει διαρκώς τις δραστηριότητές της, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ικανοποίηση των πελατών της. Η ELPEDISON θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο πλευρό του κάθε πελάτη της ξεχωριστά, επιχειρησιακού και οικιακού, ενδυναμώνοντας τα ιδιαίτερα ανταγωνιστικά προϊόντα που ήδη προσφέρει στην αγορά,την ποιοτική της εξυπηρέτηση  καθώς και το χαρτοφυλάκιο των καινοτόμων και φιλικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που παρέχει σε κάθε καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: