DEH

DEH

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Γεύματα για 22.000 υποσιτισμένα παιδιά – Απο το τροφείο των εργαζομένων της ΔΕΗ – Τη διάθεσή του αποφάσισε το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ από την Πτολεμαΐδα

Τη διάθεση μέρους των αναδρομικών από το τροφείο των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη χώρα μας, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη χθεσινή του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα.

  


Το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ενέκρινε ουσιαστικά την κατ’ αρχήν απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΕΝΟΠ να διατεθεί μέρος των αναδρομικών των εργαζομένων της ΔΕΗ από το τροφείο- το οποίο εκτιμάται γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ, για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, τα σωματεία- μέλη της ΓΕΝΟΠ αποδέχθηκαν την πρόταση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ προς τους αρμόδιους υπουργούς- ανταποκρινόμενο στο κάλεσμά τους για βοήθεια, να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο κ. Αδαμίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι την απόφαση αυτή θα την υιοθετήσουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, διότι «δεν είναι τα υψηλά ρετιρέ που λέγονται και συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ θα χρειαστεί να γίνει και νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Τα χρήματα αυτά όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, θα τα διαχειριστεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα διατεθούν για σχολικά γεύματα. Καθώς, η εκτίμηση του υπουργείου είναι ότι υπάρχουν 22.000 παιδιά τα οποία όχι απλώς υποσιτίζονται αλλά δεν σιτίζονται, στα οποία θα διατεθούν τα γεύματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δήλωσε ακόμη ότι καθίσταται πλέον θεσμός το να πραγματοποιείται στην Πτολεμαΐδα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ κάθε Σεπτέμβρη, την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια: