DEH

DEH

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ε.Π.Α.Δ - ETE/ΔΕΗ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ

ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ


ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, μέσω του Προέδρου της (ο οποίος φέρει και επίσημα πλέον την ιδιότητα του μέλους στο ΔΣ της ΔΕΗ), σε παράσταση που έγινε για ένα κορυφαίο θέμα που συζητείτο χθες Πέμπτη 30/5/2013 στο Δ.Σ  της ΔΕΗ και αφορά την σύσταση κοινοπρακτικού σχήματος μεταξύ της ΔΕΗ και Ομίλου Κοπελούζου, (με αντίστοιχο ποσοστό 49 - 51%), για την δημιουργία καταστημάτων franchise στην Εμπορία, αντί να πράξει τα απολύτως αυτονόητα, αρκέστηκε σε μισόλογα και  υπεκφυγές.
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, αντί να εκφράσει τις πάγια και διαχρονικά επικυρωμένες Συνεδριακές αποφάσεις της Ομοσπονδίας, που εναντιώνονται καταφανώς στην δημιουργία και τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπρακτικά σχήματα με ιδιώτες, αντί να ζητήσει την άμεση, οριστική και αμετάκλητη απόσυρση της εισηγητικής πρότασης που κατέθεσε η Διοίκηση, αρκέστηκε να ζητήσει απλά ..? την αναβολή της συζήτησης για το επόμενο Δ.Σ.
Την ώρα που το ξεπούλημα της ΔΕΗ έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά
και τις ανακοινώσεις της συγκυβέρνησης, η χαλαρή και αμφιλεγόμενη στάση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, που αφορά την παραχώρηση κερδοφόρων ή μη δραστηριοτήτων, γεννά αν μη τι άλλο τεράστια ερωτηματικά, σε συνδυασμό μάλιστα με αυτά που έρχονται.
Εκλεκτοί συνάδελφοι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σας υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν αποφάσεις κορυφαίων Οργάνων που δηλώνουν απερίφραστα την αντίθεση του Συνδικάτου μας στη δημιουργία και τη συμμετοχή της ΔΕΗ σε κοινοπρακτικά σχήματα με ιδιώτες.
Υπάρχει πληθώρα αποφάσεων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων, των Γενικών τους Συνελεύσεων και των εργαζομένων, που εναντιώνονται στις πολιτικές εκποίησης και ξεπουλήματος υποδομών και δραστηριοτήτων ;
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, γιατί δεν συντονίζεται η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, με γνώμονα την ακύρωση της εισηγητικής πρότασης, που προβλέπει την δημιουργία κοινοπρακτικών καταστημάτων franchise ;
Γιατί αντί να λάβετε σαφείς αποστάσεις δίνετε πίστωση χρόνου και περιθώρια ελιγμού στην διορισμένη (από την ντόπια Τρόικα), Διοίκηση Ζερβού ; (ο οποίος παρεμπιπτόντως για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί).
Τι θα αλλάξει στο διάστημα του ενός μηνός και μέχρι την συνεδρίαση του επόμενου ΔΣ ;  Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η απόφαση δεν ήρθε τυχαία, αλλά αποτελεί προπομπό και πιλότο στα σχέδια της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, για το οριστικό ξεπούλημα της Επιχείρησης ;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, κάποτε για αντίστοιχα ή μικρότερης εμβέλειας θέματα, έπεφταν κορμιά, ξηλώναμε πεζοδρόμια και πόρτες, στην Χαλκοκονδύλη. Σήμερα που τα προβλήματα είναι πολύ σοβαρότερα και αφορούν το μέλλον και την προοπτική της Επιχείρησης, είναι απορίας άξιογιατί η ιστορική μας Ομοσπονδία δείχνει τέτοια νωχελικότητα, γιατί κλείνει τα μάτια ;  γιατί χαρίζεται ; γιατί προσφέρει ιδιότυπη ασυλία και πίστωση χρόνου στα σχέδια της συγκυβέρνησης ;
Αλήθεια τι σας κρατάει ; τι σας εμποδίζει , να πράξετε τα αυτονόητα ; Τι σας εμποδίζει να πείτε τα πράγματα με το όνομα τους ;  Απαντήστε συνάδελφοι, για ποιο λόγο η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, εστιάζει σε μια χαλαρή και γενικόλογη αναφορά περί αποκρατικοποιήσεων, χωρίς να κάνει το παραμικρό καυστικό ή καταγγελτικό  σχόλιο, για το συγκεκριμένο θέμα ;

Αν σήμερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κρατεί αυτή την συναινετική στάση για το ξεπούλημα της Εμπορίας, με τον πιο εύκολο τρόπο , τι θα κάνει αύριο ;
·        Με την πώληση του ΑΔΜΗΕ ;
·        Με την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή ;
·        Με τον διαχωρισμό της μικρής και μεγάλης ΔΕΗ ;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΛΕΜΟΥ Η ΣΙΩΠΗ
ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Εκλεκτοί συνάδελφοι, σας καλούμαι να αφήσετε στην άκρη τα μισόλογα και τους τακτικισμούς και να λάβετε εδώ και τώρα σαφή και ξεκάθαρη θέση. Σε διαφορετική περίπτωση θα είστε ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΙ και θα πρέπει άμεσα να απολογηθείτε για την ασυνέπεια των λόγων και των πράξεων σας.

ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. Η κυβέρνηση μέσω των μνημονίων μετατρέπει σε αντικείμενο πώλησης τον σημαντικότερο πυλώνα της ελληνικής οικονομίας. Παραδίδει στα επιχειρηματικά συμφέροντα το σπουδαιότερο ενεργειακό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τόπος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ή ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ. Ο κολοσσός της εγχώριας βιομηχανίας δεν είναι λάφυρο προς παραχώρηση. Η ΔΕΗ δεν ανήκει στην κυβέρνηση και τους τοκογλύφους δανειστές. Η ΔΕΗ είναι εθνικό κεφάλαιο και η συμβολή της στην κοινωνία δεν αποτιμάται με  χρηματιστηριακούς όρους.

Η φθηνή κιλοβατώρα είναι υποχρέωση της πολιτείας. Είναι κτήμα και δικαίωμα του Ελληνικού λαού. Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει δυσβάστακτες αυξήσεις των τιμολογίων που δεν αντέχει ο Έλληνας πολίτης.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. Απέναντι σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη εξέλιξη εκποίησης και ξεπουλήματος, απαιτείται κοινό μέτωπο και αγώνας. Στον ανελέητο κοινωνικό πόλεμο διαρκείας μπορούμε να απαντήσουμε.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι συνταξιούχοι, οι έλληνες πολίτες και καταναλωτές μπορούν και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο αγώνας για την σωτηρία της ΔΕΗ, είναι αγώνας επιβίωσης και αξιοπρέπειας για τον κόσμο της δουλειάς και τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών.

Στο παράδοξο εγχείρημα λεηλασίας του εθνικού πλούτου, υπάρχει απάντηση και αντίλογος. Τα σχέδια εμπορευματοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας, από όπου και αν προέρχονται είναι καταδικαστέα στο σύνολο του κόσμου.

Συναδελφικά, η προσωρινή Γραμματεία της

Δεν υπάρχουν σχόλια: