DEH

DEH

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στην προμήθεια ρεύματος "μπαίνει" ο Μυτιληναίος

Αίτηση στη ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κατέθεσε η Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ομίλου για την επέκταση της δραστηριότητάς του στη λιανική ρεύματος.
Η αίτηση αφορά τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου που είναι εγκατεστημένη στο βιομηχανικό συγκρότημα του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας και η συνολική ισχύς προμήθειας είναι 500 MW.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρόνο, μετά τις εξελίξεις με τις
Energa, Hellas Power αλλά και την αφαίρεση αδειών σε άλλες εταιρίες, στο συγκεκριμένο τομέα δραστηριοποιείται μικρός αριθμός εταιριών, με μερίδιο που δεν ξεπερνά το 3%.
Πάντως, σύμφωνα με στελέχη του ομίλου, το χρονοδιάγραμμα έναρξης της δραστηριότητας στην προμήθεια ενέργειας στους τελικούς καταναλωτές θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά και κυρίως από τον τρόπο που θα εφαρμοστεί το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρισμού (ΝΟΜΕ), το οποίο θα επιτρέπει σε προμηθευτές να αποκτούν πρόσβαση μέσω δημοπρασιών, σε ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας με ανταγωνιστικές τιμές. 
Όπως άλλωστε σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η δραστηριοποίηση στο συγκεκριμένο τομέα, προϋποθέτει συνθήκες λειτουργίας της αγοράς χωρίς στρεβλώσεις και με τιμές σε όλες τις φάσεις παραγωγής και διακίνησης, που θα αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος.
Η ανακοίνωση της ΡΑΕ
"Η εταιρεία με την επωνυμία «PROTERGIA ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο «PROTERGIA ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ POWER ΑΕ», που εδρεύει στον δήμο Αμαρουσίου 15125, Αρτέμιδος 8,  υπέβαλε αίτηση (αριθμός πρωτοκόλλου  Ι-171780/23-05-2013) για χορήγηση Άδειας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε) σύμφωνα με το Πρώτο Μέρος του Κανονισμού Αδειών «Άδεια Προμήθειας και Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας» (ΦΕΚ Β’ 2940/05.11.20012) και σύμφωνα με τo νόμο 4001/2011. Η «PROTERGIA ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» υπέβαλε αίτηση για Άδεια Προμήθειας συνολικής ισχύος 500 MW. Η εν λόγω άδεια ισχύει για είκοσι (20) έτη με δυνατότητα παράτασης σύμφωνα με τον Κανονισμός Αδειών.

Τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να υποβληθούν στη Ρ.Α.Ε εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσης, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας. (Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων μέχρι 11/06/2013)."

Δεν υπάρχουν σχόλια: