DEH

DEH

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το σωματείο “Λυγκηστίς” για την ιδιωτικωποίηση της ΔΕΗ


Συνάδελφοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το ξεπούλημα της επιχείρησης, με πρόσχημα την κρίση και τις ευλογίες διεθνών οικονομικών οίκων, με σοβαρές συνέπειες για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους της. Αποτέλεσμα οι εξελίξεις να είναι μοιραίες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, τη δομή, τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ.
Η ΤΡΟΙΚΑ εσωτερικού θέλει να ξεπουλήσει σε ιδιώτες τη μεγαλύτερη επιχείρησης της χώρας, μια επιχείρηση που οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός έχτιζαν για δεκαετίες. Για να
μπορούν να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της ενέργειας με ασφάλεια και οικονομία.
Ξεπουλούν επενδύσεις που κόστισαν τεράστια ποσά στον ελληνικό λαό τα τελευταία χρόνια στα ορυχεία, στους σταθμούς παραγωγής, στο δίκτυο μεταφοράς, στην εμπορία και στα υδροηλεκτρικά.
Στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση, ότι θα μας ξαναβρούν μπροστά τους, για να αποτρέψουμε το μεγάλο έγκλημα και το φαγοπότι που έχουν στήσει στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Καλούμε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου ειδικότερα τους βουλευτές της περιοχής μας, τους Δημάρχους των νομών Φλώρινας – Κοζάνης, καθώς και όλους τους φορείς να αντιδράσουν, δυναμικά με όποιο κόστος πριν να είναι αργά.
Θέλουμε να υλοποιήσετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις για ΔΕΗ με δημόσιο χαρακτήρα, μια επιχείρηση του λαού για τους εργαζόμενους της που πρόσφεραν και προσφέρουν τα μέγιστα για την ηλεκτροδότηση της χώρας.
Όσον αφορά τα τοπικά δρώμενα και τα επικίνδυνα σενάρια για την περιοχή της Φλώρινας, με βάση και τα δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα πολλές συζητήσεις για το μοντέλο που θα προκύψει σχετικά με τη «ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ» που αφορούν το νομό Φλώρινας.
Πολλοί οι μνηστήρες που εγκαταστάθηκαν διεκδικώντας να έχουν ενεργό ρόλο στην ενεργειακή πολιτική που χαράσσεται.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς υλοποιώντας με μέθοδο τα σχέδια τους και προσπαθούν να εδραιωθούν για τα υφαρπάξουν έναντι πινακίου φακής τον ορυκτό πλούτο της περιοχής. Στα άμεσα σχέδια τους, ο ΑΗΣ Μελίτης ο οποίος γίνετε Βορά των συμφερόντων αυτών που εγκατεστημένοι στο νομό μας.
Το παράδοξο είναι ότι κανείς από τους εκπροσώπους μας δεν αντιδρά. Βεβαίως και θέλουμε θέσεις εργασίας. Βεβαίως και θέλουμε ανάπτυξη, αλλά όχι να ξεπουλήσουμε όσο – όσο το μέλλον μας.
Πρώιμους σωτήρες δεν τους εγκρίνουμε. Δυστυχώς όμως όπως έχουμε αποδείξει με τα γραφόμενα μας οι «καρχαρίες» του συστήματος με την συναίνεση των τοπικών παραγόντων και επιχειρηματιών έκαναν τα εμφάνιση τους.
Τους προειδοποιούμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι πολίτες του νομού θα τους αποτρέψουμε.
ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ορυκτού μας πλούτου.
ΟΧΙ στα κακόβουλα σχέδια των μεγάλων εργολάβων.
ΝΑΙ στην ανάπτυξη με υγιής δίκαιες προϋποθέσεις.
Ο Αγώνας μας θα είναι διαρκείς.
                                   Ο                                                       Ο
                          ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                   ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                       ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: