DEH

DEH

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τιμολόγια για μετά την απελευθέρωση ετοιμάζει η ΔΕΗ


Σε φάση προετοιμασίας για την «επόμενη μέρα», δηλαδή για το διάστημα μετά την 1η Ιουλίου οπότε απελευθερώνονται πλήρως και τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, βρίσκεται η ΔΕΗ.
Η επιχείρηση, γνωρίζοντας ότι μετά την απελευθέρωση, η οποία θα έρθει αφού πρώτα επιβληθεί η τελευταία αύξηση τιμολογίων, θα δεχθεί τον ανταγωνισμό των ιδιωτικών εταιρειών που διαθέτουν ηλεκτρική παραγωγή, οργανώνει ήδη την εμπορική πολιτική της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ θα λειτουργήσει στοχευμένα με σκοπό να ισχυροποιήσει τη θέση της σε ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών που τα κέρδη είναι μεγαλύτερα και θα αφήσει περιθώρια στον ανταγωνισμό σε άλλες κατηγορίες που δεν θεωρούνται ιδιαίτερα επικερδείς. Έτσι, πρόκειται να δημιουργήσει κίνητρα, για παράδειγμα, για τις μεγάλες καταναλώσεις και να ακολουθήσει συντηρητική πολιτική στις μικρές και ασύμφορες. «Δεν έχει νόημα να κάνει η ΔΕΗ μεγάλους τζίρους και παράλληλα να γράφει ζημιές» δηλώνει χαρακτηριστικά στο energypress αρμόδιο στέλεχος της επιχείρησης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από την 1η Ιουλίου τα οικιακά τιμολόγια απελευθερώνονται και συνεπώς η ΔΕΗ έχει δέσμευση μόνον «προς τα κάτω», δηλαδή δεν επιτρέπεται να εκμεταλλεύεται τη δεσπόζουσα θέση της  και να δίνει τιμολόγια χαμηλότερα από το κόστος παραγωγής που έχει αποδεχθεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: