DEH

DEH

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή προς τους Συναδέλφους/σες του ΔΕΔΔΗΕ


 
ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ) ΚΟΛΛΑΤΟΣ
(Υποψήφιος για εκπρόσωπς εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ με την ΔΑΚΕ)


Συνάδελφοι,

Σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία, αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας, στα πλαίσια μιας προσπάθειας να διαμορφώσουμε τους βηματισμούς μας. Σήμερα ίσως διανύουμε τις χειρότερες στιγμές του εργασιακού μας βίου. Στοχοποιήθηκε ο εργαζόμενος αφού ένας απίθανος προσανατολισμός της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είχε να κάνει με συμπεριφορές ισοπέδωσης και όχι επίλυσης των προβλημάτων.

Δημιουργήθηκε κοινωνική αναστάτωση και εκβιασμοί στη
καθημερινότητα του πολίτη (κάποιοι το συντηρούν μέχρι σήμερα). Η προσπάθεια αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού ήρθε αντιμέτωπη με την αντίσταση, με την αναμονή, με τη προσδοκία, με την ελπίδα, με την αισιοδοξία. Τα όρια όμως στένεψαν. Τα περιθώρια εξαντλήθηκαν μπροστά σε ένα βομβαρδισμό «μέτρων» και πίεσης.

Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε «γρήγορα» αυτοκριτική, να αναθεωρήσουμε απόψεις και πρακτικές και να βγούμε μπροστά κάνοντας το καθήκον μας απέναντι στους εργαζομένους που μας εμπιστεύθηκαν.

Συνάδελφοι,

Παρακολουθώ και εγώ όπως όλοι μας, τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία της Εταιρείας. Οι αγώνες μας επί σειρά ετών δεν μας επιτρέπει να μένουμε θεατές των εξελίξεων. Φτάσαμε στον πάτο μιας διαδικασίας που μας υποχρέωνε να παρακολουθούμε, να προτείνουμε, να αναμένουμε, να ελπίζουμε.

Δεν είναι αυτή η ιστορία μας

Δεν είναι αυτή η προοπτική μας

Δεν είναι αυτό που ταιριάζει σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.

Τον πήχη κάποτε τον βάλαμε ψηλά. Τον ανεβάσαμε στο πεζοδρόμιο, στο αμφιθέατρο, στη καθημερινότητά μας, στο χώρο της δουλείας μας. Τον προσδιορίσαμε σήμερα στα αρχικά της λέξης ΔΑΚΕ.

Μιας ΔΑΚΕ που ως ανεξάρτητη δύναμη έχει μια διαχρονική πορεία, συνέπειας, σταθερού πολιτικού λόγου υπήρξε και είναι η εγγύηση διεκδίκησης και σταθερότητας. Μιας ΔΑΚΕ που υψώνει το ανάστημά της ανεξάρτητα ποια είναι η κυβέρνηση.

Έχοντας αυτή τη συνέπεια ως παρακαταθήκη καλείται σήμερα να βάλει φραγμό σε πρακτικές ισοπέδωσης της νοημοσύνης μας να σταματήσει τον κατήφορο, να βρει διεξόδους που θα στηρίζουν τους εργαζομένους και να εγγυάται τη μελλοντική εργασιακή ταυτότητα των Ελλήνων.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαψεύσει τη σκέψη και τη δράση μας . Θα ήταν ολίσθημα να ακολουθήσουμε στημένες διαδικασίες που θέλουν να οδηγήσουν αυτούς που ισοπέδωσαν θεσμούς και διαδικασίες αυτούς που έκαναν την αναξιοκρατία «πράξη πολιτική» στη διαχείριση του μέλλοντος.

Ποιος ξέχασε την περίοδο του 1993 ;

Ποιος ξέχασε αυτούς που μας έλεγαν παράνομους ;

Ποιος ξέχασε αυτούς που διαχώριζαν διαδικασίες, κρατούσαν ευκαιριακές ισορροπίες Ποιος ξέχασε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τους λαϊκιστές και διεθνιστές της αριστεράς

που συσπειρώνονται σήμερα στο ΔΕΔΔΗΕ ;

Συνάδελφοι,

Η συναίνεση για μας ήταν στάση πολιτικής τοποθέτησης. Έχουμε όμως καθήκον να βγούμε και θα βγούμε μπροστά. «Η αντίσταση είναι πράξη ευθύνης» το γνωρίζουμε, το πιστεύουμε, το κάνουμε πράξη. Δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος. Δεν διαπραγματευόμαστε την ιστορία μας, δεν υποθηκεύουμε το μέλλον μας. Ας ξεκινήσουμε τώρα την ανάταση και ας μη περιμένουμε από τρίτους να μας δώσουν λύσεις.

Τις λύσεις θα τις δώσουμε μόνοι μας, όπως κάναμε τόσα χρόνια. Θα αναγκαστούν όλοι να μας στηρίξουν και να μας ακούσουν.

Μαζί κατακτήσαμε πολλά

Μαζί μπορούμε περισσότερα

Σε λίγες μέρες ψηφίζουμε για ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΔΔΗΕ. Ας βγούμε μπροστά στηρίζοντας τη μεγάλη παράταξη της ΔΑΚΕ. Μιας ΔΑΚΕ που το ψηφοδέλτιο της κοσμούν άξιοι συνάδελφοι από όλους τους χώρους δουλειάς σε όλη της Ελλάδα. Σε αυτή τη προσπάθεια θα είμαι και εγώ υποψήφιος ως απλός στρατιώτης μιας παράταξης που μας πληγώνει (μερικές φορές) αλλά είναι η δικιά μας παράταξη που θυσιάσαμε και συνεχίζουμε να θυσιάζουμε κάτι ξεχωριστό από τη ψυχή μας.


Με εκτίμηση
Ευγένιος (Σάκης) Κολλάτος

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο ΥΠΝΟΣ ΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΚΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ.
ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΣΩΤΗΡΕΣ ΟΤΑΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΕΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.;
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.
TA ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.
ΟΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΕΡΜΑ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟ-ΛΑΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΦΙΤΣΙΑ.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ.