DEH

DEH

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η «μοναξιά» του Φωτόπουλου και τα …σπασμένα

grecus 10.4Eκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ θα γίνουν στις 24 και 25 Απριλίου. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος κάλεσε τις προηγούμενες μέρες σε συστράτευση τις συνδικαλιστικές δυνάμεις για κοινό ψηφοδέλτιο με πλατφόρμα τη «διάσωση» της ΔΕΗ και κατά του μνημονίου.
Η ανταπόκριση ήταν μηδαμινή.
Η ΠΑΣΚΕ ούτε θέλει να τον βλέπει, όπως και η παράταξη του ΚΚΕ.
 
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ επίσης αρνήθηκε, φοβούμενη τις εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη.  
 
Η μία από τις δύο παρατάξεις της ΝΔ που τον στήριξε για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου, έκανε πίσω και θα κατέβει σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με την άλλη ΔΑΚΕ.
 
Μόνος σύμμαχος που απέμεινε στον Φωτόπουλο είναι η παράταξη ΣΑΔ του πρώην οργανωτικού γραμματέα Ρίζου Ρίζου, που πριν δύο χρόνια υποχρεώθηκε σε παραίτηση από οργανωτικός γραμματέας, όταν αποκαλύφθηκε η συμμετοχή του στο οικονομικό πλιάτσικο της ΓΕΝΟΠ.
 
Την επόμενη μέρα των εκλογών, δηλαδή στις 26 Απριλίου, ο κ.
Φωτόπουλος θα παρουσιαστεί στον Εισαγγελέα για τη γνωστή υπόθεση της διαχείρισης των ποσών που έλαβε η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ. Αυτό εξηγεί εν πολλοίς και τη «μοναξιά» που ένιωσε αυτές τις μέρες.
 
Για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, στον ίδιο, πέρα από τις ιδεολογικές του εμμονές και την συνδικαλιστική του μονολιθικότητα, δεν μπορεί κανείς να του προσάψει ότι «έβαλε το δάχτυλο στο μέλι». Ωστόσο για να κρατήσει τις ισορροπίες, ανέχθηκε για λόγους τήρησης των ισορροπιών, τη συνέχιση λειτουργίας ενός διεφθαρμένου συνδικαλιστικού κατεστημένου. Το οποίο σήμερα τον «αδειάζει» και τον αφήνει να πληρώσει μόνος του τα «σπασμένα».
 
Πάντως ο Φωτόπουλος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Πληροφορίες λένε πως μπορεί να κάνει πολλούς να τρέχουν πανικόβλητοι και μάλιστα πασχαλιάτικα!
 
ΥΓ: Πάρτε ποπ κορν. Θα έχει σασπένς…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: