DEH

DEH

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η ΔΕΗ διαχωρίζει τη θέση της για το χαράτσι


Για πρώτη φορά, στην ουσία, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού κάλεσε πριν λίγο, τους πελάτες της που έχουν μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω του ΕΕΤΗΔΕ και ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικές ομάδες, να πληρώσουν με ευνοϊκούς όρους και πολλές δόσεις χωρίς τόκους και επιπρόσθετα μόνο τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ανεξάρτητα από το πασίγνωστο χαράτσι που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς που έλαβαν ως καταναλωτές, τουλάχιστον μέσα στο κάθε τετράμηνο.


Με λίγα λόγια, η ΔΕΗ προσπαθεί, αναγνωρίζοντας την κρίση
που υπάρχει, να μαζέψει ρώγα-ρώγα, ότι μπορεί για τα δικά της ταμεία και όχι για το κράτος ή του Δήμους, φέρνοντας τους πελάτες της σε απόγνωση.

Έτσι, καλεί τους ευάλωτους καταναλωτές που ανήκουν στις αποδεδειγμένα ευπαθείς οικονομικά κοινωνικές ομάδες, και χρωστά με το ΕΕΤΗΔΕ 2.000 ευρώ, αλλά μόνο 200 ευρώ είναι η αξία του ρεύματος που έχει καταναλώσει, θα μπορεί να πληρώσει το 25% του κόστους του ανά μήνα σε 40 δόσεις, δηλαδή, 50 ευρώ το μήνα. Έτσι, μέσα στο 4μηνο, θα έχει στην ουσία ξεπληρώσει το χρέος του προς τη ΔΕΗ και όσο για το χαράτσι... ας πάει το κράτος να το βρει από αλλού, ή... από τον επόμενο λογαριασμό.

Την πρακτική αυτή αξίζει να σημειωθεί, ότι ακολουθούν εδώ και μήνες οι καταναλωτές που πληρώνουν μέσω ΑΤΜ, με "θύμα" τις εισφορές προς τρίτους για δήμους ΕΡΤ κλπ.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι, με το προηγούμενο πρόγραμμα οι κατηγορίες 1, 2 & 3 είχαν δικαίωμα διακανονισμού σε 6, 4 & 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα, ενώ οι λιγότερο συνεπείς καταναλωτές των κατηγοριών 4 & 5 έπρεπε να καταβάλουν 20% προκαταβολή συν 3 έντοκες διμηνιαίες δόσεις και 50% προκαταβολή συν 2 έντοκες διμηνιαίες δόσεις αντίστοιχα.\

Επιμέλεια: Νίκος Τσιαμτσίκας http://www.zougla.gr/greece/article/i-dei-diaxorizi-ti-8esi-tis-gia-to-xaratsi

Δεν υπάρχουν σχόλια: