DEH

DEH

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Άδεια για άλλα δέκα χρόνια λειτουργίας δόθηκε στην 4η μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη!

Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Α. Παπαγεωργίου, χορηγήθηκε στη Μονάδα ΙV του ΑΗΣ Μεγαλόπολης B’ της ΔΕΗ Α.Ε. Άδεια Λειτουργίας Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 300 MW με καύσιμο λιγνίτη.
Η Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής ΙV του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Β’ περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της:
• έναν ατμοστρόβιλο τριών βαθμίδων πίεσης, μέγιστης ισχύος 300 MW με την αντίστοιχη γεννήτρια.
• συγκρότημα υγρής αποθείωσης καυσαερίων, το οποίο μειώνει δραστικά (τουλάχιστον κατά 99%) τη συγκέντρωση θείου στα καυσαέρια.
• δύο ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (Η/Ζ) έκτακτης ανάγκης (black start) με καύσιμο ντίζελ, το ένα ισχύος 1120 KVA για τη Μονάδας και το άλλο 500 KVA για το σύστημα αποθείωσης.
Ο ατμοστρόβιλος της Μονάδας ΙV κατασκευάστηκε το 1991, από
τον οίκο KWU-SIEMENS, έχει order number 117399, είναι τριών βαθμίδων και ισχύος 300 MW.
Η γεννήτρια κατασκευάστηκε από τον οίκο KWU, τύπου THDD 108/44, είναι υδρογονόψυκτη, ονομαστικής ισχύος 300 MW, τριφασική, συχνότητας 50Hz και τάσης 21KV.
Το Η/Ζ για την εκκίνηση της Μονάδας ΙV, είναι του οίκου SIEMENS, τύπου 1FC6, με order number NMA3404 DE, γεννήτρια τάσης 400V, συχνότητας 50Hz, και ισχύος 1120 kVA και κινητήρα του οίκου Cummins τύπου ΚΤΑ 50 Gl, και serial number 33116562.
To H/Z της μονάδας αποθείωσης είναι του οίκου AEG τύπου DKLB 4407/04F, τάσης 400V, συχνότητας 50Hz, και ισχύος 500 kVA.
Η Άδεια Λειτουργίας χορηγείται με τους ακόλουθους όρους και περιορισμούς:
Η Άδεια Λειτουργίας ισχύει για (10) έτη από την έκδοση της παρούσας με δικαίωμα ανανέωσης.
Κατά την λειτουργία της ανωτέρω εγκατάστασης πρέπει να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα πυρασφάλειας σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στο χώρο όπου έχει εγκατασταθεί η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής.
Κατά την λειτουργία της μονάδας, να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και να τηρούνται οι όροι ασφαλούς και καλής λειτουργίας του Σταθμού και προστασίας των εργαζομένων.
Οιεσδήποτε εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάστασης ή επέκτασης στο χώρο του σταθμού θα πρέπει να συνοδεύονται από τις κατά νόμο άδειες και κατά την εκτέλεσή τους πρέπει να λαμβάνονται τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των απασχολουμένων στο σταθμό.
Η παρούσα άδεια δεν απαλλάσσει την εταιρεία ΔΕΗ Α.Ε. από την υποχρέωση να εφοδιασθεί με άδεια άλλης Αρχής, αν από άλλες διατάξεις προκύπτει αντίστοιχη υποχρέωση.
Για την επίβλεψη της λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας πρέπει να απασχολούνται πρόσωπα που έχουν τις απαιτούμενες άδειες, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές διατάξεις.
Να τηρούνται οι όροι που έχουν τεθεί από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες στις αντίστοιχες εγκρίσεις και που αφορούν την παρούσα Άδεια Λειτουργίας.
Σε περίπτωση παράβασης των όρων της παρούσης απόφασης επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το άρθρο 4 παρ.1 του Ν.2244/94(ΦΕΚ 168 Α/7.10.94) κυρώσεις.
Κατά της απόφασης επιβολής των κυρώσεων αυτών δύναται να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του αρμοδίου Τακτικού Διοικητικού Πρωτοδικείου σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.2 του Ν. 2244/94.

Δεν υπάρχουν σχόλια: