DEH

DEH

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κώστας Κατσαρός: “Γονυπετής ικέτης δεν υπήρξα ποτέ. Άνθρωπος των εργολάβων δεν θα γίνω ποτέ.”

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η πολύχρονη παρουσία μου στα συνδικαλιστικά δρώμενα και η λειτουργία μου μέσα από τις ανώτατες θεσμικές θέσεις της Ομοσπονδίας μας, έχει κάνει γνωστές σε εσάς πολλές πλευρές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μου τα οποία παρέμειναν σταθερά και αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου και γι’ αυτό πιστεύω ότι με θεωρείτε έναν από εσάς.
Η εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. είναι τώρα τις δύσκολες ώρες των μνημονίων, όπου τα εργασιακά δικαιώματα καταπατούνται και εξαφανίζονται,
περισσότερο σημαντική από ποτέ για την εταιρεία και τους εργαζομένους.
Η καθαρότητα των θέσεων και η αγωνιστικότητα των εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις σε όλα τα σημαντικά θέματα που ταλανίζουν την Επιχείρηση και τους εργαζομένους.
Η πορεία λοιπόν αλλά και η προσωπικότητα του κάθε εκπροσώπου είναι ουσιαστικής σημασίας για τις σημερινές και αυριανές διεκδικήσεις με βασικά στοιχεία την τήρηση των αρχών, των αξιών, της εντιμότητας και της καθαρότητας συνάμα με το δυναμικό και το διεκδικητικό χαρακτήρα τους.
Όλα αυτά τα χρόνια, κυρίαρχο στοιχείο της συνδικαλιστικής μου δράσης από οποιαδήποτε θέση και αν κατείχα, ήταν και είναι αποκλειστικά και μόνο το καλό των εργαζομένων, με στόχο την διασφάλιση του εργασιακού-μισθολογικού και ασφαλιστικού βίου και την καλυτέρευση των δικαιωμάτων τους με ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες κάθε φορά.
Η παρουσία μου ήταν και είναι δυναμική και δεν υπήρξα υπερφίαλος λαϊκιστής. Η στάση μου ήταν πάντοτε τεκμηριωμένη και σταθερή σε όλα τα ζητήματα. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί είμαι ειδήμων επί παντός επιστητού, αλλά γιατί με ανοιχτό μυαλό αφουγκράζομαι την κάθε διαφορετική αλλά σοβαρή άποψη και αντιμετωπίζω σφαιρικά τα γεγονότα.
Αγωνίστηκα μέσα από τον πολιτικό μου φορέα να διαμορφώσω θέσεις για το καλό των εργαζομένων. Διαφώνησα όμως με αυτόν, όπου αυτό απαιτούσε το συμφέρον των εργαζομένων, διότι δεν είμαι καιροσκόπος ωφελιμιστής που διαδρομίζει για προσωπικά οφέλη.
Ποτέ δεν υπήρξα αδρανής και αμέτοχος, οι απόψεις μου διαμορφώνονται από αρχές και αξίες, γι’ αυτό και παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Θεωρώ ότι το προσωπικό συμφέρον πηγάζει μόνο μέσα από το συλλογικό χωρίς παρασκηνιακές διαδικασίες.
Αγωνίζομαι πάντα με την ψυχή μου και αντιστέκομαι σθεναρά σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων μας μη προδίδοντας ποτέ τις αρχές μου.
Γονυπετής ικέτης δεν υπήρξα ποτέ.
Είμαι ενάντια στα σχέδια των ανταγωνιστών και των εργολάβων να εκμεταλλεύονται και να διαχειρίζονται την Επιχείρηση και την Διοίκηση της.
Άνθρωπος των εργολάβων δεν θα γίνω ποτέ.
Εκλέγομαι από τον εργαζόμενο και λογοδοτώ μόνο σε αυτόν.
Πιστεύω ότι μαζί και με εσάς μπορώ να ανταπεξέλθω καλύτερα, διαφανέστερα και δικαιότερα για τον εργαζόμενο στις υποχρεώσεις του εκπροσώπου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. καταφέρνοντας να υπάρχει ουσιαστική και αποδοτική εκπροσώπηση των εργαζομένων.
Με την λογική αυτή και απαλλαγμένος από βαρίδια του παρελθόντος, μπορώ να διεκδικήσω καλύτερα και δυναμικότερα λύσεις στα ασφαλιστικά και εργασιακά προβλήματα που υπάρχουν, τόσο στα ζητήματα της πώλησης μονάδων, της περαιτέρω μετοχοποίησης της Εταιρείας, της ύπαρξης μικρής ΔΕΗ, όσο και στα ασφαλιστικά ζητήματα σύνταξης, εφάπαξ και περίθαλψης, αλλά και την πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων που έχουν αποσπασθεί στο ασφαλιστικό και είναι για εμένα εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μόνο.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΚΕ/ΔΕΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΣΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΖΑ. ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΦΥΓΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΕΛΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΞΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΔΙΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΗΣΟΥΝ. Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΕΝΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΨΗΦΟΔΈΛΤΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΕΒΑΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ, ΑΝΑΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ “ΜΕΑ ΚΟΥΛΠΑ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΥΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΤΟΥ ΚΡΥΟΥ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ.

Ανώνυμος είπε...

Εnergos: Τελικά,όχι πως δεν το γνωρίζαμε κάποιοι μας περνούν για εντελώς ηλίθιους. Ποιος η μάλλον ποιοι ''εκτέλεσαν'' ΔΕΗ, εργαζόμενους και ασφαλιστικό με την μετοχοποίηση κ.Κατσαρέ; Ποιοι και ποιος ψήφισε υπέρ του διαχωρισμού και της τριχοτόμησης της επιχείρισης;Ποιοι στήριξαν τη μεταφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ πολύ πρόσφατα ;Μην απαντάτε κ.Κατσαρέ,δεν χρειάζεται,ούτε εσείς να απαντήσετε ούτε οι άλλες τρεις σήμερα παρατάξεις (οι μάλλον δύο με τις συνενώσεις;)που έβαλαν το χεράκι τους απλόχερα.Γνωρίζουμε όλοι οι εργαζόμενοι την απάντηση μιας και με τις εισφορές μας ερχόσασταν όλοι να μας πείσετε πως έτσι έπρεπε να γίνει.Και έγινε.Διαλύθηκαν τα πάντα και συνεχίζετε όλες οι υπεύθυνες για αυτήν την κατάντια της ΔΕΗ παρατάξεις να ζητάτε εκ νέου την ψήφο των εν απόγνωση για το αύριο που όλοι εσείς μας ''στήσατε'' εξυπηρετόντας τις κυβερνήσεις σας εκατέρωθεν και τα συμφέροντα τους.Λυπάμαι κ.Κατσαρέ μα προσωπικά οφείλω στα παιδιά μου και το μέλλον τους να μην ψηφίσω κανέναν από εσάς, προτιμώ να ''πέσω'' με το κεφάλι ψηλά μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας και να μην συναινέσω στη συνέχιση της κατηφόρας που έχετε επιβάλει σε όλους εμάς. Αρκετά ως εδώ.