DEH

DEH

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΤΕ ΔΕΗ


Προς:Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΔΕΗ Α.Ε. κ. ΖΕΡΒΟ Αρθούρο.

Θέμα: Οφειλόμενες αναπαύσεις προσωπικού.
 
Κύριε Πρόεδρε,
Η Διοίκηση της ΔΕΗ. ΑΕ. στις 3/1/2008 με την (196/2007) απόφαση Δ/ντος Συμβούλου,ενέκρινε την καταβολή αποζημίωσης στους μισθωτούς της Επιχείρησης, για τις οφειλόμενες αναπαύσεις (ρεπό), της χρονικής περιόδου από 1/1/2002 έως 31/12/2007. Αφετηρία της απόφασης αποτέλεσε η ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της ΕΤΕ/ΔΕΗ (Φ 03/8382 - 14/10/2008), σχετικά με την πληρωμή των οφειλόμενων αναπαύσεων.
Η παραπάνω απόφαση, με ευθύνη των Διοικήσεων, ουδέποτε υλοποιήθηκε στο σύνολο της, καθώς ένα σημαντικό μέρος των οφειλόμενων αναπαύσεων μέχρι και σήμερα, δεν έχει αποζημιωθεί, ενώ τα ρεπό της συγκεκριμένης περιόδου παραμένουν σε εκκρεμότητα (κλειδωμένα),με συνέπεια να μην χορηγούνται σε έξοδο.
Επιπρόσθετα, στο αιτιολογικό της ως άνω απόφασης (196/2007), γίνεται σαφή
αναφορά για την λήψη μέτρων,προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του φαινομένου στο μέλλον. Μια επιπλέον δέσμευση,που δεν υλοποιηθεί, με αποτέλεσμα σήμερα οι οφειλόμενες αναπαύσεις να έχουν διογκωθεί και να πλησιάζουν στα επίπεδα του 2008.
Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζετε ότι η συσσώρευση των αναπαύσεων δεν προκαλείται με ευθύνη των εργαζόμενων, είναι φαινόμενο που επαναλαμβάνεται με αποκλειστική υπαιτιότητα της Επιχείρησης, ως φυσική συνέπεια της τραγικής έλλειψης προσωπικού.
Περάν αυτού, η μη καταβολή των οφειλομένων αναπαύσεων, όσο και η εκ νέου συσσώρευση τους, είναι φαινόμενα που δεν τιμούν την Επιχείρηση, καθώς αποτελούν χειροπιαστό δείγμα αναξιοπιστίας και μη υλοποίησης των δεσμεύσεων, έναντι του προσωπικού.
Κύριε Πρόεδρε,
Στη βάση των παραπάνω, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου η ΔΕΗ.ΑΕ. να ανταποκριθεί στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της, έναντι του προσωπικού.
Τέλος, σε περίπτωση που η Επιχείρηση δεν δύναται να αποζημιώσει τις οφειλόμενες αναπαύσεις, επιβάλλεται η άμεση απεμπλοκή τους (ξεκλείδωμα), ώστε με ευθύνη των υπηρεσιακών μονάδων να χορηγηθούν στους δικαιούχους, σε έξοδο ..
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΕ/ΔΕΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΛΑΣΤΟΣ ΑΓΓ ΚΑΡΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
· Δ/ντα Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ κ. Κόλια Γιώργο.
· Δ/ντα Σύμβουλο ΑΔΜΗΕ κ. Βάσσο Σπύρο.
· Αναπληρωτή Γενικό Δ/ντή Ανθρωπίνων Πόρων κ. . ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Γιώργο.
· Δ/ντή Ανθρωπίνων Πόρων κ. . ΔΑΜΑΣΚΟ Γιώργο.
· Επιθεώρηση Εργασίας.
· ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: