DEH

DEH

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Aνεξάρτητοι Έλληνες:Οι υποστηρικτές του μνημονίου ξεπουλάν την Ελλάδα και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Δεν θα τα καταφέρουν να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ!!!

aneksartitoiellines
Η εμμονή του ΠΑΣΟΚ και του κ. Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας μέσα από μνημόνια εξαθλίωσης της κοινωνίας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, εφαρμοστικών νόμων που κατάργησαν εργασιακές σχέσεις, μείωσαν μισθούς και διέλυσαν τις κοινωνικές δομές υγείας, παιδείας και πρόνοιας, οδήγησαν τη χώρα σε τρομακτική ύφεση και το λαό στη φτώχεια και την αυτοκτονία.
Η αμετακίνητη θέση τους, προς χάριν των τραπεζιτών και των φίλων τους επιχειρηματιών, ισοπέδωσαν τους πολίτες οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν και τους ανέδειξαν στη διακυβέρνηση της χώρας. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η εφαρμογή της μετενέργειας, των ατομικών συμβάσεων εργασίας μετέφεραν τους εργαζόμενους του 2012, στην εποχή του 1920.
Σήμερα μετά τη συντριπτική ήττα της 6ης Μαΐου, κάνοντας μια περήφανη «κωλοτούμπα» υπόσχονται πως θα φέρουν την ανάπτυξη.
ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;
Την ανάπτυξη που έφεραν οι ιδιωτικές εταιρίες ενέργειας οι οποίες λήστεψαν τον Ελληνικό λαό και έβγαλαν τα λεφτά στην Ελβετία;
Την ανάπτυξη των ΑΠΕ οι οποίες με το πρόσχημα των καθαρών πηγών ενέργειας πλουτίζουν εις βάρος της ΔΕΗ και τον καταναλωτών με την τιμή της παραγόμενης ενέργειας;
Το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ στο οποίο θα παραδώσουμε χιλιάδες στρέμματα γης στους Γερμανούς, για να αναπτύξουν ΑΠΕ και να στέλνουν το ρεύμα στην Ευρώπη;
Ξεπουλώντας τις δημόσιες επιχειρήσεις, ειδικότερα αυτές που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανασύσταση του κράτους, όπως ακριβώς έγινε στην μεταπολεμική και μεταπολιτευτική Ελλάδα, τι ανάπτυξη άραγε θα κάνουν;
Με το πρόσχημα ότι το κράτος θα πάρει χρήμα που χρειάζεται για να στηριχθεί (περίπου 1,5 δις ευρώ, αποτιμάτε σήμερα η χρηματιστηριακή τιμή της ΔΕΗ, όταν
μόνο η κατασκευή της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα έχει προϋπολογισθεί 1,2 δις ευρώ) και ότι οι αγοραστές θα επενδύσουν, θα παραχωρήσουν αύριο τα πάντα στα οικονομικά συμφέροντα και τους υποστηρικτές τους.
*Θα παραχωρήσουν την βάση του πρωτογενή τομέα, γη και ορυκτό πλούτο (50 δις ευρώ αξίζει ο λιγνίτης στο υπέδαφος της λεκάνης Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – Φλώρινας, ο οποίος περιέργως δεν έχει κοστολογηθεί και θα παραχωρηθεί μαζί με τους σταθμούς παραγωγής).
*Νερό και ενέργεια, μοχλό της μεταποιητικής και βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας.
*Θα δημιουργήσουν με την πολιτική των μνημονίων και της ύφεσης φθηνές θέσεις εργασίας για τους επενδυτές, εργασιακό μεσαίωνα στην αγορά εργασίας, ακριβά προϊόντα, παροχές και λιτότητα στους πολίτες.
Το ξεπούλημα έχει ήδη ξεκινήσει με τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία!!!
*Η πώληση της ΔΕΗ έχει ήδη δρομολογηθεί, (2ο εξάμηνο του 2012).
*Το 17% της επιχείρησης μεταφέρθηκε εδώ και μερικές βδομάδες στο ΤΑΙΠΕΔ.
Έχουν γίνει από τον κ. Παπακων/νου ως αρμόδιο υπουργό, όλες οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, για την εξεύρεση αγοραστών των φθηνών ατμοηλεκτρικών μονάδων, με ταυτόχρονη παραχώρηση των ανέξοδων καυσίμου υδροηλεκτρικών ως «προίκα».
*Παρουσιάζουν τέλος ως ρετιρέ, καλοβολεμένους νεόπλουτους, τους εργαζόμενους, στην υπόλοιπη κοινωνία, για να μην μπορέσουν να αντιδράσουν στα σχέδια τους.
Δυστυχώς για αυτούς όμως ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!!!
Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν έχουμε σκοπό να επιτρέψουμε τους πολιτικούς καιροσκόπους, να διαλύσουν και να ξεπουλήσουν την ΔΕΗ, να μαραζώσουν την περιοχή.
Βρέθηκαν 18 δις ευρώ για την στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών, 430 εκατ. ευρώ για το «ακούρευτο» ομόλογο και δε μπορούν να βρεθούν 700 εκ. ευρώ ώστε να ξεκινήσει η επένδυση της 5ης μονάδας στην Πτολεμαΐδα η οποία θα δώσει θέσεις εργασίας και ανάσα στους άνεργους της περιοχής;
Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες λέμε ξεκάθαρα κι είναι προγραμματική μας θέση πως όλες οι ενεργειακές μονάδες της χώρας, όλες οι επιχειρήσεις από τις οποίες εξαρτάται η αυτονομία της χώρας θα παραμείνουν κρατικές.
Ως Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε υπέρ της παραμονής στο δημόσιο της ΔΕΗ και όλων εκείνων των εταιριών που δίνουν ουσιαστική προοπτική και μέσα για την ανάπτυξη της χώρας.
Είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά όχι υπέρ της παράδοσης των μονάδων παραγωγής, της διανομής, της μεταφοράς Η.Ε. της χώρας μας, σε ιδιώτες που θα ελέγχουν την «καρδιά» της Ελλάδος και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά των Ελλήνων.
Στις 17 Ιουνίου δίνουμε την απάντηση μας.
Είμαστε πολλοί
Είμαστε Ανεξάρτητοι
Είμαστε Έλληνες

Από kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: