DEH

DEH

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Σπάρτακος: Eπιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη για τη χρηματοδότηση του Ασφασιλιστικού Φορέα της ΔΕΗ ΤΑΥΤΕΚΩ

κ. ΥπουργέΣε συνέχεια προηγούμενων επιστολών, οχλήσεων, παρεμβάσεων και δράσεών μας σε ό,τι έχει να κάνει με την ελλιπή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα, ΤΑΥΤΕΚΩ, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα, καθώς για μια ακόμη φορά, ως απάντηση στα αιτήματα/ζητήματα που θέσαμε, εισπράξαμε ΟΛΙΓΩΡΙΑ.

Είναι απαράδεκτο και ανήκουστο το γεγονός ότι τα προβλήματα που βιώνουν οι ασφαλισμένοι της
ΔΕΗ αντί να εξομαλύνονται και με κάποιο τρόπο να επιλύονται, συνεχώς αυξάνονται και πληθύνονται.

Οι ασφαλισμένοι, δεν είναι καθόλου υπερβολικό να πούμε πως βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς αυτή την ώρα στερούνται βασικών υπηρεσιών ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.

Είναι απαράδεκτο, υποτιμητικό και εξευτελιστικό το γεγονός, ότι βαριά ασθενείς που χρίζουν άμεσων ιατρικών υπηρεσιών και σκευασμάτων, υποβάλλονται σε μια ανεκδιήγητη ταλαιπωρία, καθώς αυτή την ώρα έχει παύσει η χορήγηση φαρμάκων από τον ασφαλιστικό μας φορέα, κάτι που σημαίνει ότι αδυνατούν να πραγματοποιήσουν τις θεραπείες τους. Θεραπείες από τις οποίες εξαρτάται η ζωή τους. Το ίδιο δυστυχώς συμβαίνει και για όσους προσπαθούν να εξυπηρετηθούν σε βασικές, καθημερινές τους ανάγκες.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης –την οποία πολύ καλά γνωρίζετε- αποτελεί το γεγονός ότι ένα από τα πιο σύγχρονα μικροβιολογικά εργαστήρια, αυτό του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας, παρέμεινε κλειστό για δύο μήνες τουλάχιστον, καθώς δεν υπήρχαν στη διάθεση των εργαζομένων τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά και σκευάσματα. Υλικά που αδυνατούσε να χορηγήσει το ΤΑΥΤΕΚΩ, όπως αδυνατεί -σκανδαλωδώς και προκλητικώς- να φέρει εις πέρας και πλείστες άλλες αρμοδιότητές του.

Αποδέκτης καθημερινά πολλών παραπόνων από τους ασφαλισμένους των πολυϊατρείων, το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έκανε ένα βήμα μπροστά, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορήσει την υπάρχουσα κατάσταση και προχώρησε στην παραγγελία, παραλαβή και παράδοση υλικών, απαραίτητων για να λειτουργήσει το μικροβιολογικό του ΠΕΚΑ Πτολεμαΐδας για τουλάχιστον δύο μήνες.

Ως πότε όμως κύριε Υπουργέ. Ως πότε θα αναλαμβάνει κάποιος άλλος τον ρόλο και τις υποχρεώσεις του Υπουργείου σας. Ως πότε θα αγνοείτε το νόμο που ορίζει ότι ο πάγιος πόρος θα πρέπει να καταβάλλεται στο ΤΑΥΤΕΚΩ, χωρίς περικοπές, ώστε να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του.

Μάλλον θα ξεχνάτε κύριε Υπουργέ ότι στη συνάντησή μας τον περασμένο Μάιο, που πραγματοποιήθηκε στο υπό κατάληψη υπουργείο σας, παρουσία της ΓΕΝΟΠ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΤΕ πως θα μεριμνήσετε για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Οι ασφαλισμένοι βρίσκονται σε δεινή θέση και τα προβλήματά τους είναι πολλά και σοβαρά. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, αντί να βλέπουν τους υπεύθυνους να είναι συνεπείς στα αυτονόητα, το μόνο που βλέπουν είναι περισσότερα εμπόδια, περισσότερα προβλήματα, περισσότερη ταλαιπωρία.

κ. Υπουργέ
Ο κόμπος έφθασε στο χτένι, οι αντοχές εξαντλήθηκαν και τα περιθώρια στένεψαν ασφυκτικά.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μαζί με τους υπόλοιπους ασφαλισμένους έκαναν όση υπομονή μπορούσαν. Από εδώ και πέρα δεν μπορούμε παρά να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Οι δράσεις ξεκινούν δυναμικά και μαζικά, από τη Δευτέρα 29/8, γιατί για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΡΘΩΠΙΝΗ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: